Affärsmässig systemingenjör inom IT-säkerhet till Saab

Vacancies 26 September 2019

Closing date

01-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Patrik Hilding +46 (589) 83128
Apply for job!

Nu söker vi dig som vill arbeta med IS/IT-säkerhetsfunktioner för våra planering/briefing/debriefing-system- och simulatorprodukter som används i ett antal flygande system som Gripen, Hawk och Helikopter 14 hos kunder i flera länder.


Din framtida utmaning

På Saab blickas det ständigt framåt och gränser utmanas för vad som är tekniskt möjligt. Världsledande produkter skapas med höga krav på IT-säkerhet – här kommer du in!

Vi söker efter dig som känner till hur man bygger säkra IT-system och som triggas av att arbeta med hela säkerhetslösningen. I denna breda tjänst kommer du att få chans att arbeta med alla våra system och med alla Saabs nationella och internationella kunder som använder dessa system. Du kommer med stöd av bl.a. omvärldsbevakning att arbeta med att ta fram säkerhetslösningar kopplat till nya produktkoncept inom området.


I rollen ingår också att:

 • Arbeta i projektform tillsammans med kund, produktledare och systemarkitekter
 • Definiera säkerhetskrav och design på både system- och mjukvarunivå.
 • Delta vid integration och modultest av säkerhetsfunktionerna
 • Utföra systemverifiering av produkternas säkerhetsdesign för att slutligen kunna ta fram en IT-säkerhetsanalys som skickas till kunderna
 • Vara en del av ett team där du får medverka i alla faser från upphandling till leverans av färdiga produkter

Produkterna du kommer att arbeta med består av klienter och servrar som kan vara virtualiserade samt nätverkskomponenter vars säkerhetsfunktioner ska uppfylla överenskomna krav på autentisering, auktorisation, säkerhetsloggning, intrångsdetektering, intrångsskydd, skydd mot skadlig kod, tillgänglighet med mera.
 

Den du är idag

För att passa in i rollen tror vi att du har en högskoleutbildning inom exempelvis datateknik, IT eller annan relevant inriktning. Du har erfarenhet av IT-säkerhet i Windows- och Linuxsystem samt systemutveckling på dessa plattformar. Vidare har du goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Systemadministration av Windows/Linux
 • System-/säkerhetsarkitektur
 • Design och test av säkerhetsfunktioner
 • Scriptprogrammering och säkerhetskonfigurering av berörda operativsystem
 • IT-säkerhet i virtualiserade serverlösningar
   

Som person tror vi att du är kommunikativ, serviceorienterad med en god förmåga att samarbeta med andra. Du är kapabel att självständigt bedriva ditt arbete mot olika projekt och du trivs med ett varierat arbete med många kontaktytor. Vidare tror vi att du har en god förmåga att verka effektivt i en miljö med många intressenter genom en god förmåga att strukturera ditt arbete.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång.

Vi ser fram emot din ansökan!
 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
 

Inom området ”Air Mission Planning and Analysis Systems” utvecklas några av Sveriges mest programvaruintensiva produkter som stödjer till exempel piloter, markpersonal och underrättelsepersonal för styrning, planering och repetition/debriefing av flyguppdrag. Området jobbar brett mellan olika produktfamiljer med allt från krav och arkitektur, till design och test.

Teknikkontoret har ansvaret för produktledning, IS/IT-säkerhet med mera för detta område, men stödjer även produktområdet för flygsimulatorer

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.
 

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!