Affärsutvecklare på Strategiskt Inköp

Vacancies 03 July 2019

Closing date

31-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Rebecka Svahn +46 (10) 2164490
Tommy Fransson +46 (10) 2164278
Apply for job!

Är du intresserad av såväl inköp som affärsutveckling och har en förmåga att se helheten i båda dessa områden? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Din framtida utmaning

Som affärsutvecklare/strategisk inköpare hos oss kommer du att vara en del av inköpsorganisationen och vara kommersiellt ansvarig vid upphandling av komplexa underhållslösningar till affärsenheten Gripen Supports olika program och projekt. I rollen säkerställer du kostnadseffektiva och kvalitetssäkrade strategier och avtal. Vi arbetar nära med marknadsavdelning, teknik, kvalitet, projekt, kontrakt samt kollegor på Saab Aeronautics.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

  • baserat på kundkrav, regeringskrav, Saabs intressen samt leverantörens verksamhet säkerställa en långsiktig underhållsförmåga tillsammans med våra leverantörer
  • optimera affären tillsammans med leverantören för produktens hela livscykel (upp till 40 år)
  • teckna, vidareutveckla och förvalta komplexa leverantörsavtal
  • driva respektive medverka i tvärfunktionella team.

Du kommer att upprätthålla leverantörsrelationer och utveckla affärsrelationerna med några av våra nyckelleverantörer samt kontinuerligt utvärdera deras avtalsefterlevnad.

 

Den du är idag

Du är affärsmässig i ditt arbete och har flerårig erfarenhet av affärsutveckling mot både nationella och internationella partners vilket innefattar att sätta upp affärsmodeller, förhandla, avtalsframtagning och relationsvård.

För denna tjänst ser vi att du har högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi/juridik, alternativt har du likvärdig dokumenterad erfarenhet av affärsutveckling. Ett stort teknikintresse samt erfarenhet av eftermarknadsavtal och dess flöden är meriterande.

Som vår nästa kollega är du en prestigelös, drivande, initiativtagande samt kan leda dig själv och andra i rätt riktning för att nå uppsatta mål och resultat. Detta innebär en förutsättning i att du kan strukturera ditt arbete och vara flexibel i ditt tankesätt. Ditt nära samarbete med kollegor och övriga instanser förutsätter självklart en god laganda och samarbetsförmåga.

Då du kommer att arbeta i en internationell miljö krävs det att du behärskar engelska och svenska i såväl tal som skrift och kan kommunicera och utforma avtal, affärsbrev och annan korrespondens på ett professionellt sätt. Behärskar du något övrigt språk är detta ett plus.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Läs om vårt affärsområde Support and Services här. Affärsenheten Gripen Support levererar supportlösningar som sträcker sig över hela Gripenflygplanets livslängd. Lösningarna kan se olika ut, vilket innebär ständigt pågående dialog med våra leverantörer och uppdatering av våra avtal för att möta nya kundkrav. Våra kunder idag är Sverige, Sydafrika och Brasilien.   affärsenheten Gripen Support kommer du bli en del av inköpsavdelningen som idag består av 10 strategiska inköpare och du kommer vara placerad i Linköping.

Din fortsatta egenutveckling är viktig för oss och vi kan ge dig möjlighet till kurser och utbildningar, vilket ger öppningar för att ta sig vidare inom företaget. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan och vill ha den senast 30/8!

 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!