Apparattekniker inom räddningssystem och säkerhetsutrustning

Vacancies 10 October 2019

Closing date

01-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Helena Hagström +46 (13) 182708
Apply for job!

Gruppen Safety Equipment, som finns i Malmslätt, är som ansvarar för underhåll och reparationer på materiel och utrustning för att hantera säkerheten för pilot och besättning till Gripen, SK60 samt helikoptrar mm. Då verksamheten växer ser vi ett behov att utöka teamet med ytterligare en person!

 

 

Din framtida utmaning

Din roll kommer i huvudsak bestå av att ta emot och kontrollera inkommande materiel och utrustning, planera genomförandet av underhållet, beställa material, rengöra/tvätta, underhålla, felsöka och reparera samt utföra prover och test. Affärssystemet som nyttjas är IFS Sherpa. Arbetet sker i nära samarbete med stödet i form av Teknik/Engineering och Planering.

 

Arbetet innebär både mekaniskt och en del finmekaniskt arbete. Detta innebär tex momentdragning, trådlåsning, mjuklödning, balansering mm. Arbetet innebär utförande enligt tekniska arbetsunderlag på svenska och engelska och enligt bland annat vårt RML-tillstånd.

I rollen kan ibland även ingå att kunna utföra en del arbete hos kund och därmed ingår resor vid behov, i huvudsak sker dock arbetet i egen verkstad.

 

I rollen jobbar du även med lärande och ständig förbättring av verksamheten, med fokus på att skapa en verksamhet med effektiva flöden. Inom Safety Equipment ingår även andra tre andra team, så visst samarbete sker för att hantera variationer i beläggning.

 

Den du är idag

Som person trivs du med att samarbeta med andra människor, då du kommer att jobba med både närmsta teamet och andra kontaktytor som planering, teknik och inköp. För att passa in i rollen krävs det att du är noggrann och kvalitetsmedveten och har god ordning och reda. Du bör vara tålmodig, flexibel och duktig på att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, då arbetet kräver en förmåga att hålla koll flera objekt parallellt.

 

Rollen kräver en grundläggande teknisk gymnasiekompetens eller motsvarande och ett praktiskt handlag. Då arbetet innefattar att läsa tekniskt underlag så är goda kunskaper inom engelska och svenska ett krav. Likaså är god datorvana central. Meriterande är erfarenhet från flyg, renrumsarbete eller finmekanik.

 

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. 

 

Vår sektion Production finns i Malmslätt samt Arboga och ansvarar för i huvudsak bakre underhåll av främst militära och civila flygkomponenter och flygsäkerhetsmateriel.

 

Du blir en del av ett mindre team som består av medarbetare med olika erfarenhet och bakgrund, men med ett stort gemensamt tekniskt intresse. Vi arbetar med varierande komponenter och utrustningar, exempelvis utrustningar för att säkra syrgasförsörjning, flygstolsapparater, mekaniska gyron och olika typer av provpaneler.

Gruppen samarbetar ibland även med övriga verkstäder för komponentunderhåll, t ex Tryckkärlsverkstan och Säkmatverkstan.

 

 

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

 

Urvalet kommer att ske löpande så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

 

 

Apply for job!