Avdelningschef till Saab AB i Arboga

Vacancies 28 November 2019

Closing date

06-Jan-2020

Location

Arboga

Contact

Jens Fredensborg +46 (10) 2171098
Michael Olofsson +46 (470) 42234
Apply for job!

Vi söker nu en erfaren ledare som kan utveckla vår verksamhet.

Din Roll

Som avdelningschef hos oss arbetar du med att leda, utveckla och ekonomiskt ansvara för avdelningens arbete som består av såväl strategiskt som operativt arbete.

Du ingår i affärsenhetens ledningsgrupp och rapporterar till affärsenhetschefen.  I ledningsgruppsarbetet förväntas det att du bidrar med stort affärsintresse och engagemang utöver ditt eget avdelningsansvar.

Avdelningen Sensor & Services är specialiserad på att ge support och underhålla markbaserade radarsystem såsom spaningsradar, landningsradar och väderradar. Vi arbetar också med driftsupport, tekniskt stöd och underhåll av Försvarsmaktens Optiska och Elektro-Optiska spaningssystem och arbetet sker i en nära dialog och samarbete med kunderna. Avdelningen består idag av ett 50-tal medarbetare lokaliserade i Arboga och Helsingborg.

Din Profil

Som avdelningschef hos oss utövar du ett nära och coachande ledarskap. Ansvaret innebär att skapa förutsättningar för medarbetare att utvecklas, prestera och må bra. Du som söker denna tjänst gillar att vara i rörelse, är nyfiken, orädd och säkert något tävlingsinriktad. Du sätter kunden i fokus och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du trivs med att driva verksamheter framåt. Ditt mod visar sig genom att du även har förmågan att ta tag i svårare frågor. Du har förmågan att kunna växla perspektiv från operativt till ett mera strategiskt ledningsperspektiv.
 

Krav för tjänsten

·         Ledarskapserfarenhet
 

Meriterande

·         Erfarenhet från affärsdriven roll

·         Erfarenhet från teknikbranschen

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas redan under annonseringstiden.
 

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom affärsenheten Communication & Tactical Solutions (CTS) brinner vi för att göra bra affärer. Våra chefer och ledare kan kombinera ett utpräglat affärsmannaskap med ett gott ledarskap för uthållig och långsiktig framgång. Kommunikation och samarbete är viktiga ledord i vår kultur. Vi har en spännande utveckling framför oss, med en klar tillväxtstrategi för hela affärsenheten.

Affärsenheten CTS  har som ambition att utveckla de ingående verksamheterna och skapa tillväxt, framförallt genom att anpassa våra erbjudanden till en internationell och nationell marknad. Vi erbjuder våra tjänster till både militära och civila kunder och har i dagsläget verksamhet i Sverige, huvudsakligen i Arboga, Linköping, Växjö, Halmstad, Karlskrona och Östersund samt i Sönderborg, Danmark.

Vi är stolta över att ha en arbetsmiljö där vi tar hänsyn till att vi alla är olika men att vi ändå delar samma mål – att skydda människor.

Du kan läsa mer om oss här.

Apply for job!