Beräkningsingenjör

Vacancies 14 November 2019

Closing date

08-Dec-2019

Location

Karlskoga

Contact

Anna-Maria Törshagen [C] -
Thomas Steiner +46 (586) 81954
Apply for job!

Din framtida utmaning

 

Som beräkningsingenjör inom termodynamik och strömningsmekanik kommer du till största delen bli involverad i vår produktutveckling och vår produktvård för produkterna främst inom Business Unit (BU) Ground Combat. Bland produkterna från Ground Combat hittar du system som Carl Gustaf, AT4, NLAW, Bill 2 och MAPAM. Vi supporterar även BU Missiles och BU Underwater.

I rollen som termodynamiker och strömingsmekaniker kommer du ha en betydande roll i designutvecklingen av våra framdrivningssystem och utskjutningssystem.

 

I denna roll förväntas du; ha en stor vilja att förstå snabba förlopp, ha en god systematisk och analytisk förmåga, delta vid fysiska prov samt förmågan att omsätta dina resultat till robusta lösningar för våra delsystem inom framdrivning. Du kommer att vara involverad i många olika delar av produkternas livscykel, alltifrån framtagning av nya koncept, innovation, teknikstudier, utveckling i större projekt som kan vara fleråriga till produktvård och felutredningar.

 

Dina primära ansvarsområden som beräkningsingenjör inom termodynamik och strömningsmekanik består i att modellera och analysera det händelseförlopp som sker under en utskjutning med avseende på:

 • Strömningsmekanik och termodynamik
 • Explosivämnesfysik
 • Projektil och vapenrörelse, dess dynamik och tröghetsdata
 • Låga spridningar och minimera utskjutningsstörningar
 • Ljudtryck
 • Kravnedbrytning
 • Identifiera gränsytor och specificera funktioner
 • Specificera och utvärdera verifierings- och valideringsprov
 • Planera och genomföra provning utifrån teoretiska beräkningar

 

Det kan förekomma en del tjänsteresor till både leverantörer och kunder.

 

Den du är idag

Vi tror att du har en stark analytisk förmåga och att du är en god kommunikatör. Vi ser gärna att du är en utåtriktad, resultatorienterad och prestigelös person med goda kunskaper i både svenska och engelska (både tal och skrift). Du klarar av att ta ansvar för flera uppgifter åt gången, du planerar och utför dina åtaganden enligt överenskommelse. Du  bidrar till ett positivt arbetsklimat som är motivationshöjande och framåtriktat. Ibland ställs krav på flexibilitet och förmågan att snabbt sätta sig in i nya problem, nya projekt och nya krav. Dessutom kommer du som utvecklingsingenjör att vara delaktig vid en del provning så det ses som en merit om du har tidigare praktiska erfarenheter.

 

Du har:

 • Civilingenjör eller högre inom tillämpad mekanik, fysik, rymd, matematik eller motsvarande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

 

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

Meriterande:

 •  Matlab, Ansys (CFX eller Fluent), MS Office
 • Programmering
 • Bildbehandling
 • Experimentframtagning
 • Erfarenhet av produktutveckling och produktlivscykeln

 

Vad du blir en del av

Du blir utvecklingsingenjör på sektionen Analysis & System Engineering och en viktig del i maskineriet på avdelningen Mechanical Engineering under enheten Development. Du kommer att bli en del av analysteamet och samverka med specialister och flertalet ingenjörer från olika discipliner. Du blir delaktig i arbetet att lyfta nya teknologier till nya nivåer och implementera dem i våra framtida produkter. Vi ger dig en möjlighet till personlig utveckling både på djupet och på bredden på ett sätt som gynnar oss båda. Vi supporterar våra tre Business Units Ground Combat, Missile Systems och Underwater Systems.

Sektionen Analysis & System Engineering består idag av disciplinerna strukturdynamik, ytterballistik, innerballistik, raketmotorteknik, hydrodynamik och systemingeningenjörer och vi är lokaliserade i Karlskoga.

Om du strävar efter att bidra, skapa och kontinuerligt utvecklas i en utmanande teammiljö kan Saab mycket väl ha de perfekta förutsättningarna för dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö där alla är olika men vi delar samma mål – att skydda människor.

 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people

 

Apply for job!