Buyer

Vacancies 10 February 2020

Closing date

02-Mar-2020

Location

Nyköping

Contact

Pernilla Vallbo [C] +46 (10) 2156046
Joakim Frank +46 (13) 183813
Apply for job!

Operativ Inköpare till Saab Nyköping. Vårt inköpskontor rekryterar en inköpare till vår underhållsverkstad för civila flygplan och helikoptrar.

Din roll

Din roll som Operativ Inköpare är att lägga beställningar på komponenter, reservdelar och övrigt produktionsmateriel till våra flygunderhållsverkstäder. Stort ansvar läggs på inköpsfunktionen där rätt leveranstid ofta är en kritisk faktor för att vi skall kunna leverera ut en flygmaskin i rätt tid. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:

  • Identifiera lämplig leverantör.
  • Skapa inköpsordrar i vårt IFS system.
  • Leveransbevakning.
  • Bistå designavdelningen i designprojekt i val av artiklar och material avseende pris och ledtid.
  • Arbeta med optimering av artiklar i förråd.

Tjänsten kan också komma att innefatta försäljning av reservdelar beroende på intresse och lämplighet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Din profil

  • Du är en person med erfarenhet av inköpsarbete, gärna i flygmiljö eller annan regelverksstyrd verksamhet och du är kommersiellt driven.
  • Du är van att ta stort ansvar, är initiativrik, har gott ordningssinne samt jobbar med lätthet i olika verksamhets/inköpssystem.
  • Din kommunikativa förmåga är mycket viktig och du är lösningsorienterad och serviceinriktad.
  • Många av dina leverantörer kommer att finnas utanför Sverige, i andra tidszoner, och du måste behärska engelska utan problem i både tal och skrift.

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Support Solutions är en avdelning inom affärsenheten Aviation Services. Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden för kunder i flyg och helikopterbranschen både i Sverige och internationellt.

I Nyköping finns sektionen Civil Fixed and Rotorwing, en komplett part 145 flygverkstad med sidoverkstäder för underhållsarbete och modifieringar av civila flygplan och helikoptrar. Vi söker nu en operativ inköpare till vår verksamhet. Inköpssektionen består idag av tre medarbetare och skall utökas till fyra.

Vänligen observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska samt att vi arbetar med löpande urval, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!