Chef Utveckling och Industrialisering – Head of Engineeering

Vacancies 09 October 2019

Closing date

30-Oct-2019

Location

Linköping

Contact

Magnus Franzén [C] -
Magnus Bergström +46 (13) 181620
Apply for job!

Vad blir du del av

Industrial Products and Services (IPS) är ett affärsområde inom Saab som fokuserar på civil business-to-business (B2B). Med rötterna i vårt militära kunnande utvecklar vi idag system och produkter för en mer hållbar och effektiv flygindustri, och tillhandahåller unik och ledande teknologi för traffic management och civil säkerhet. IPS erbjuder även tjänster inom cyber security, digitalisering och automatisering till framför allt industri-, säkerhets- och försvarssektorn. I affärsområdet ingår Aerostructures, Avionics Systems, Traffic Management och det oberoende konsultföretaget Combitech. IPS har ca. 3500 medarbetare och omsätter ca. 6.000 MSEK.

Affärsenheten Aerostructures är en integrator med helhetsansvar med projekt där vi utvecklar, industrialiserar och producerar flygplansstruktur med ingående system service till främst civil flygindustri över hela världen. Verksamheten innehåller även till viss del affärer inom militära marknaden.

Affärerna drivs i en internationell miljö där kunderna är främst Airbus och Boeing, men produktion av kompositdelar till bl a Gripenprogrammet ingår i verksamheten.

Affärerna växer och vi har ökad samverkan med internationella partners där vi bland annat driver en egen verksamhet i Indien.

Vi söker nu en utvecklingschef, tillika en roll i affärsenhetens ledningsgrupp, med ansvar att leda Aerostructures utvecklingsresurser. Avdelningen består av cirka 70  medarbetare fördelat på fyra sektioner samt teknisk stab.

Utvecklingsavdelningen omfattar kompetensområdena skrovkonstruktion, hållfasthet, vikt, produktionsteknik, verktygskonstruktion, metod– och teknikutveckling, automatisering, tekniskt produktionsstöd och konfigurationsledning.

Som avdelningschef och del av affärsenhetens ledningsgrupp arbetar du aktivt med den långsiktiga utvecklingen och planeringen av förmågeutveckling, liksom ständig förbättring av våra arbetssätt.

Agil utveckling, LEAN, digitalisering samt automatisering är grunden i den filosofi som gäller hos oss, vilka är starkt kopplat till vår vision ”Future Aerostructures”.

Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill delta i att leda och utveckla verksamheten inom Aerostructures i Linköping. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Leda och utveckla avdelningens arbete
  • Utveckla vår affärsmässighet och konkurrenskraft
  • Ansvara för att nå avdelningens uppsatta mål och därigenom medverka till affärsenhetens mål
  • Aktivt arbeta med och driva förmågeutveckling enligt vald strategi
  • Ansvara för utveckling av verktyg och metoder
  • Du är ytterst tekniskt ansvarig och har ett delegerat ansvar för att vi tillverkar och levererar luftvärdiga produkter
  • Planera avdelningens verksamhet och resursanvändning tillsammans med sektionscheferna 
  • Ansvar för avdelningens budget och ekonomiska uppföljning
  • Driva och efterfråga kompetensutveckling för avdelningens resurser
  • Arbeta nära kunderna i våra utvecklingsprojekt

Den du är idag

Du är en erfaren ledare med stort engagemang och teknikintresse samt goda kunskaper inom Agil utveckling som aktivt utvecklar avdelningens och varje individs förmåga.

Du har goda ledaregenskaper, god människokännedom och ser förändringsarbete som en naturlig del av arbetet. Som person engagerar och inspirerar du medarbetarna, har förmågan att utveckla teamkänsla samt vara drivande och målinriktad.

Du är en lagspelare som ser möjligheter i en vardag där gränsytorna är många och kontaktnätet stort.

Du skapar förutsättningar för tekniska lösningar som möter projektens krav på tid, teknik och ekonomi.

Du har högskolekompetens eller motsvarande relevanta kunskaper med dokumenterad erfarenhet inom ledarskap och tekniskt arbete. Det är meriterande med kunskaper/erfarenheter inom Agil-utveckling, LEAN-metodik, digitalisering och automatisering. Då vi arbetar i en internationell miljö krävs mycket god förmåga i engelska i både tal och skrift.

Tjänsten omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag!

Apply for job!