Configuration Manager till Communication & Tactical Solutions

Vacancies 03 July 2020

Closing date

21-Aug-2020

Location

Arboga

Contact

Jens Fredensborg +46 (10) 2171098
Fredric Kahn +46 (589) 81236
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är

tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar

vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Som Configuration Manager hos oss stödjer du produktägare och projektledare med att modifiering av system, produkter och tjänster sker på ett kontrollerat sätt. Konfigurationsledaren är med från de första faserna till de sista över hela produkten/projektets livscykel genom uppföljning av baselines i enlighet med våra satta processer.

Din utmaning blir att se till att projektens fortskridande sker med struktur och noggrannhet och följer våra processer.

I din roll som Configuration Manager arbetar du nära systemdesign och konstruktion för att vara med och identifiera vad i projekten som ska konfigurationsstyras. Konfigurationsledaren är med och bygger produktstrukturer som beskriver Configuration Item (CI), Configuration Item Element (CIE) och kopplar rätt information till produkten. För detta använder vi oss av vårt affärssystem IFS Sherpa.

Du kommer att upprätta baselines och genomföra CCB (Configuration Control Board) kopplat till ändringar som kan påverka slutprodukten.

Konfigurationsledaren ansvarar för att identifiering, spårbarhet, ändringshantering och tillgång till information i alla faser i livscykeln sker på ett kontrollerat sätt.

Resor förekommer mest inom Sverige men även utlandsresor kan bli aktuellt om intresse finns.

Placeringsort Arboga

Den du är idag

Vi söker dig som sätter kunden i fokus och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Förmågan att skapa bra relationer både internt och externt är viktiga för att lyckas i rollen där bra samarbete är nyckeln till framgång.

Du är tekniskt intresserad av natur och kännetecknas av att vara noggrann,  strukturerad och metodisk.

Du tycker om att arbeta i grupp mot gemensamma resultat och är alltid redo för kommande utmaningar.

För att lyckas med uppdraget bör du ha teoretiska kunskaper motsvarande relevant gymnasie-, YH- eller högskoleutbildning alternativt att du har jobbat ett antal år med liknande ansvarsområde. Engelska används i stor utsträckning både internt i dokumentation och processer men också i samspråk med våra kundkontakter.

Det är meriterande om du har erfarenhet från Försvarsmaktens specifika regler och processer samt om du har erfarenhet av att arbeta i IFS eller liknande affärssystem.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas redan under annonseringstiden. Känner du igen dig i beskrivningen så tveka inte – utan sök redan idag!

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom affärsenheten Communication & Tactical Solutions (CTS) brinner vi för att göra bra affärer. Våra chefer och ledare kan kombinera ett utpräglat affärsmannaskap med ett gott ledarskap för uthållig och långsiktig framgång. Kommunikation och samarbete är viktiga ledord i vår kultur. Vi har en spännande utveckling framför oss, med en klar tillväxtstrategi för hela affärsenheten.

Affärsenheten CTS  har som ambition att utveckla de ingående verksamheterna och skapa tillväxt, framförallt genom att anpassa våra erbjudanden till en internationell och nationell marknad. Vi erbjuder våra tjänster till både militära och civila kunder och har i dagsläget verksamhet i Sverige, huvudsakligen i Arboga, Linköping, Växjö, Halmstad, Karlskrona och Östersund samt i Sönderborg, Danmark.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.
 

Apply for job!