Director Technical Sales Support

Vacancies 23 January 2020

Closing date

24-Feb-2020

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik +46 (10) 2168267
Bill Forsberg +46 (586) 81877
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som ”Director Technical Sales Support” kommer du att genomföra marknadsföring av vårt sjömålsrobotsystem RBS15 och stödja vår säljorganisation med teknisk och taktisk kunskap om våra produkter samt hur de används i olika marina miljöer runt om i världen.

Exempel på innehåll i tjänsten är;

  • Stöd till säljorganisationen i Sverige och internationellt
  • Ge stöd till kunder och härvid svara på taktiska och tekniska frågor
  • Delta i och stödja kunddemonstrationer
  • Genomföra kundpresentationer m.a.o. marknadsföra våra produkter i Sverige och internationellt
  • Delta i och bidra med taktisk och teknisk kunskap vid offertarbeten
  • Planera och delta i försvarsmässor runt om i världen
  • Ansvara för och genomföra konkurrentanalyser
  • Ansvara för ”sales and promotion” aktiviteter
  • I nära samarbete med vår kommunikationsavdelning, ansvara för och producera marknadsföringsmateriel

 

Din profil

Vi tror att du som söker den här tjänsten har flerårig erfarenhet av att arbeta i marin miljö och helst med RBS15 systemet. Kunskaper om andra sjömålsrobotsystem är att betrakta som en merit.
 

Du är en person som tycker om att interagera, samarbeta och kommunicera med andra människor på olika nivåer i olika organisationer. Du är flytande på Svenska och Engelska i såväl tal som skrift. Kunskaper i andra språk är meriterande.
 

Du är positiv till att resa eftersom tjänsten kräver ett antal resdagar per år. Du tycker om att arbeta i grupp såväl som enskilt.
 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.
 

Du blir en del av ett team som arbetar tillsammans med vår försäljnings-organisation på den globala marknaden. Tjänsten innebär i huvudsak att stötta försäljningsorganisationen med teknisk marknadsföring och taktisk kunskap vad gäller nyttjandet av vårt sjömålsrobotsystem RBS15. Innehållet i tjänsten är mycket varierande. Din placering kommer att vara på Saab Dynamics i Linköping men innebär även att du kommer att behöva resa över stora delar av världen.

För rätt person är detta en intressant och utmanande befattning med goda karriärmöjligheter.

Sista ansökningsdag är 2020-02-23.

Välkommen med din ansökan!

Apply for job!