Electronic Designer

Vacancies 19 December 2019

Closing date

27-Jan-2020

Location

Järfälla

Contact

Pernilla Vallbo [C] +46 (10) 2156046
Martin Hagberg +46 (8) 58083803
Apply for job!

Vill du jobba med utveckling av komplexa kretskort? Vi söker en erfaren elektronikingenjör som vill bli en del av vårt kompetenta team. Välkommen att skicka in din ansökan till tjänsten som Electronic Designer på Saab! Vi ser fram emot att få träffa dig.


Din roll

Du kommer att utveckla komplexa kretskort med både analog och digital elektronik, inkluderande effektanalyser, DC/DC, EMC, layout-aspekter, transmissionsanalyser, signalintegritet mm. Våra konstruktioner innehåller ofta ADC, DSP och FPGA:er. Du kommer att ansvara för alla delar av utvecklingsarbetet, så som kravhantering, implementation, test och verifiering etc.

I ditt dagliga arbete samarbetar du aktivt med kollegor från Systems Design, ILS, Mechanics, SW, design och produktion.


Vill du veta mer om the Saab-life och se vilka fördelar det för med sig att jobba för oss? Läs då vår People Philosophy.


Din profil

För att utvecklas och trivas i den här rollen så är du självgående, kreativ och har ett genuint intresse av att förstå din del i hela utvecklingscykeln. Du är van vid att samarbeta effektivt med dina teammedlemmar, likväl som andra intressenter i projekten.

Utbildningskrav:

  • Civil ing. eller Högskole ing. (Msc eller Bsc)
  • Erfarenhet av elektronikutveckling (digital och/eller analog)
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i tal och skrift.


Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Du kommer att samarbeta med erfarna ingenjörer och medarbetare i en miljö som främjar både yrkesmässig och personlig utveckling. Du blir en del av sektionen Counter Measure Dispenser Systems (CMDS) Electronics inom EW-systems i Järfälla. Vi utvecklar innovativa system och tjänster in EW (Electronic Warfare) för egenskydd samt upptäckt, klassificering, placering och övervakning av elektromagnetiska källor. Vi tillhandahåller även avancerade verktyg för analys av insamlad information. CMDS och EW är en dal av affärsområdet Surveillance

Om du strävar efter att vara delaktig i utveckling av ny innovativ teknik, samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö så är Saab sannolikt rätt plats för dig. Vi är stolta över att vår kultur och arbetsmiljö som drar nytta av våra olikheter, när vi strävar mot samma mål- att skydda människor och skapa trygghet.

Apply for job!