Elektronikingenjör

Vacancies 14 May 2020

Closing date

07-Jun-2020

Location

Linköping

Contact

Charlotta Lundblad +46 (10) 2174274
Mattias Karlsson +46 (10) 2168166
Apply for job!

Är du redo för att anta utmaningen att utveckla produkter som ska göra jobbet samtidigt som de ska tåla solens strålar på 10 000 meter eller ”simma” i bräckt vatten och klara ytterst komplicerade förhållanden?
Vi är experter inom vårt område, ensamma inom vårt gebit och vi söker dig som vill arbeta med den mest intressanta och komplexa tekniken och tillsammans med oss leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet!

Din framtida utmaning

Sektionen som du kommer att tillhöra bidrar med elektronikkonstruktioner till Saab Dynamics alla projekt med elektronikinnehåll. Här kommer du ta dig an elektronikkonstruktion inom främst missil och torpedområdet. Vi jobbar bland annat med unika flernationsprojekt. Projekten löper från 6 månader till flera år vilket bidrar till en varierad vardag för oss som elektronikingenjörer. Rollen som Elektronikingenjör innebär omfattande kontakter med andra teknikområden både internt och externt, såsom system, mekanik och programvara. Vi har ett självklart fokus på att våra produkter ska ha hög tillförlitlighet och framförallt fungera i besvärliga miljöer med stora mekaniska påfrestningar och varierande temperatur.


Som Elektronikingenjör kommer dina arbetsuppgifter främst innebära:

 • Elektronikkonstruktion - analog och digital
 • Analys och problemlösning
 • Tolkning och nedbrytning av krav
 • Stöttning vid test och verifiering
 • Specifikationer, designbeskrivningar och rapporter


Vi verkar i en internationell miljö där det finns möjlighet till tjänstgöring utomlands.

Den du är idag

Vi söker dig som har genuina kunskaper inom elektronikområdet. Besitter du en god omvärldsbild inom detta gebit och känner till utvecklingscykeln i denna typ av verksamhet och projekt, blir vi riktigt begeistrade!
Då rollen omfattar många kontaktytor över olika gränssnitt, krävs att du har lätt för att samarbeta, kommunicera och bygga nätverk. Vi söker dig som vill ta ledningen inom det tekniska området varför vi ser vi att du är en person som vill och har förmåga att driva, ta initiativ och bidra med konstruktiva och nytänkande idéer.
 

Krav:

 • Civilingenjörsutbildning Y, D, E, ED eller liknande, med inriktning mot elektronikkonstruktion.
 • Flera års arbetslivserfarenhet inom området.
 • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande:

 • Erfarenhet av Mentor Graphics verktyg för elektronikkonstruktion och simulering.
 • God kommunikationsförmåga på svenska, både muntligt och skriftligt.
 • God kunskap och erfarenhet för konstruktion av programmerbara kretsar (VHDL).
 • Erfarenhet av hårdvarunära programmering (C/C++).
 • God kunskap kring Saab och våra produkter och försvarsindustrin är en styrka. 
 • Arbetslivserfarenhet från liknande arbete inom större internationella bolag.
   

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Du kommer bli en viktig spelare i vårt lag! Vi erbjuder en roll där det finns gott om utvecklingsmöjligheter utefter ditt intresseområde och inriktning. Att dina kunskaper är på topp är en nyckel till vår framgång och därför erbjuder vi våra anställda en mängd kurser för att skapa framtida specialister och ledare.

Saabs affärsområde Dynamics är en arbetsplats för mer än 2200 anställda över hela världen. Vi erbjuder en marknadsledande produktportfölj bestående av missilsystem, torpeder, obemannade undervattensfarkoster, utbildningssystem, signaturhanteringssystem och markstridsvapen för väpnade styrkor runt om i världen samt obemannade undervattensfarkoster för offshoreindustrin.

Saab Business Areas

Saab rolls-out its surface-launched RBS15 Gungnir at Euronaval 2018

Sista ansökningsdag är 7 juni 2020. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Har du frågor och funderingar kring tjänsten? Tveka inte att kontakta Mattias Karlsson, rekryterande chef + 46 734 18 81 66 alternativt Charlotta Lundblad, HR Specialist Recruitment +46 734 34 12 74.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!