Elektronikkonstruktör

Vacancies 13 February 2020

Closing date

12-Mar-2020

Location

Karlskoga

Contact

Anna-Maria Törshagen +46 (10) 2171335
Thom Haglund -
Apply for job!

Ser du utmaningen i avancerad elektronikkonstruktion och kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet? Bra, för vi söker nämligen en elektronikkonstruktör som kommer att arbeta med elektronikkonstruktion för våra projekt.

Din framtida utmaning

Sektionen som du kommer att tillhöra bidrar med elektronikkonstruktioner till alla projekt med elektronikinnehåll. Här kommer du, förutom att ta dig an elektronikkonstruktion för våra vapensystem, arbeta med civila tillämpningar inom områden som övervakning och säkerhet. Ditt arbete blir inriktat mot elektronikkonstruktion såväl digital konstruktion för signal och bildbehandling som analog konstruktion. Dina uppgifter kommer att omfatta allt från kravhantering till utveckling fram till färdig produkt. Du har dessutom goda möjligheter att välja inriktning efter intresseområde, med ett självklart fokus på att våra produkter ska ha hög tillförlitlighet och framför allt fungera i besvärliga miljöer med stora mekaniska påfrestningar och varierande temperatur.

Hos oss kommer du att arbeta i projektform och ha omfattande kontakter med andra teknikområden såsom system, mekanik och programvara.

Eftersom vi arbetar i teknikens absoluta framkant förutsätter vi att du har genuina kunskaper inom elektronikområdet. Givetvis måste vi kontinuerligt utbilda vår personal, att dina kunskaper är på topp är en nyckel till vår framgång. Därför erbjuder vi våra anställda en mängd kurser för att skapa framtida specialister och ledare.

Arbetet inkluderar bl.a:

 • Elektronikkonstruktion  - analog och digital
 • Analys och problemlösning
 • Tolkning och nedbrytning av krav
 • Stöttning vid test och verifiering
 • Specifikationer, designbeskrivningar och rapporter

Vi verkar i en internationell miljö där det finns möjlighet till tjänstgöring utomlands.

Den du är idag

 • Civil- eller högskoleingenjör inom elektronik eller motsvarande
 • Några års erfarenhet av hårdvarukonstruktion – analog och digital
 • Praktisk ingenjör inom systemteknik, elektronik och mätteknik
 • Strukturerad, kvalitetsmedveten, drivande och kommunikativ
 • Positiv och gillar att jobba med omväxlande arbetsuppgifter
 • Van att ta egna initiativ och är öppen för nya utmatningar

Meriterande:

 • Erfarenhet av Mentor Graphics verktyg för elektronikkonstruktion och simulering
 • Erfarenhet av hårdvarunära programering (C/C++)
 • Erfarenhet av språk för konstruktion av programmerbara kretsar (VHDL)

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Karlskoga.

Vad du blir en del av

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Product Platform & Verification består idag av ca 120 medarbetare fördelat på sex sektioner varav tre finns Karlskoga och tre i Linköping. Avdelningens huvudsakliga uppdrag är elektronikutveckling och systemprovning.

Sektionen elektroniksystem består idag av ca 20 medarbetare vars huvudsakliga uppdrag är att bidra med elektronikkompetens inom områdena elektroniksystem och elektronikkonstruktion till alla projekt med elektronikinnehåll.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Apply for job!