Elektronikkonstruktör

Vacancies 19 December 2019

Closing date

31-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Linda Molin [C] +46 (10) 2165329
Mattias Karlsson +46 (10) 2168166
Apply for job!

Ser du utmaningen i avancerad elektronikkonstruktion och kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda, tillförlitlighet och miljö? Bra, för vi söker nämligen både system- och elektronikkonstruktörer som kommer att arbeta med detta i våra projekt!

Din framtida utmaning

Sektionen som du kommer att tillhöra bidrar med elektronikkonstruktioner till både civila och militära projekt. Här kommer du ta dig an elektronikkonstruktion för våra flygande eller simmande applikationer. Ditt arbete blir inriktat mot elektronikkonstruktion i såväl analog konstruktion som digital konstruktion för signal och bildbehandling. Dina uppgifter kommer att omfatta allt från kravhantering till utveckling fram till färdig produkt. Du har dessutom goda möjligheter att välja inriktning efter intresseområde, med ett självklart fokus på att våra produkter ska ha hög tillförlitlighet och framför allt fungera i besvärliga miljöer med stora mekaniska påfrestningar och varierande temperatur.

Hos oss kommer du att arbeta i projektform och ha omfattande kontakter med andra teknikområden såsom system, mekanik och programvara. Arbetet inkluderar bland annat:

 • Elektronikkonstruktion  - analog och digital
 • Analys och problemlösning
 • Tolkning och nedbrytning av krav
 • Stöttning vid test och verifiering
 • Specifikationer, designbeskrivningar och rapporter

Vi verkar i en internationell miljö där det finns möjlighet till tjänstgöring utomlands.

Den du är idag

Eftersom vi arbetar i teknikens absoluta framkant förutsätter vi att du har genuina kunskaper och stort intresse inom elektronikområdet. Du har antagligen några års erfarenhet av både analog och digital hårdvarukonstruktion. Givetvis måste vi kontinuerligt utbilda vår personal, att dina kunskaper är på topp är en nyckel till vår framgång. Därför erbjuder vi våra anställda en mängd kurser för att skapa framtida specialister och ledare.

Du är:

 • Civil- eller högskoleingenjör inom elektronik eller motsvarande
 • Praktisk ingenjör inom systemteknik, elektronik och mätteknik
 • Strukturerad, kvalitetsmedveten, drivande och kommunikativ
 • Positiv och gillar att jobba med omväxlande arbetsuppgifter
 • Van att ta egna initiativ och öppen för nya utmatningar

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Mentor Graphics verktyg för elektronikkonstruktion och simulering
 • Hårdvarunära programering (C/C++)
 • Språk för konstruktion av programmerbara kretsar (VHDL)
 • Kravhantering i doors

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av

Product Platform & Verification består idag av ca 120 medarbetare fördelat på sex sektioner varav tre finns Karlskoga och tre i Linköping. Avdelningens huvudsakliga uppdrag är elektronikutveckling och systemprovning. Sektionen elektroniksystem består idag av ca 20 medarbetare vars huvudsakliga uppdrag är att bidra med elektronikkompetens inom områdena elektroniksystem och elektronikkonstruktion till alla projekt med elektronikinnehåll.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Apply for job!