Equipment Engineer

Vacancies 10 January 2020

Closing date

09-Feb-2020

Location

Linköping

Contact

Lovisa Freberg [C] +46 (10) 2160441
Niklas Fält +46 (13) 182737
Apply for job!

Var med och utveckla Gripens styrsystem. Hårdvaruteamet söker en elektronikkunnig kollega – vill du vara med?

Din framtida utmaning

Styrsystem ska börja ett utvecklingsprojekt och har därför behov av en väldigt kunnig elektronikingenjör.

I arbetet som apparatingenjör/delsystemansvarig inom styrsystem arbetar du för att underhålla befintlig design samt utveckla apparater som ska ingå i framtida flygplan. Det är ett händelserikt arbete där du jobbar som spindeln i nätet med många kontaktytor mot flygplanets andra delsystem och teknikområden, såsom flygprov, konstruktion, kvalité, inköp samt kontakter med underleverantörer, andra utvecklingsprojekt och kunder.

Arbetsinnehållet kräver stor erfarenhet och ofta spetskunskap inom teknikområdet. För att du ska nå detta kommer du att få en stegvis kompetensutveckling som skräddarsys just för dig genom både utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor.

Vi har möjligheter att anpassa tjänsten beroende på dina styrkor och intresseområden. Riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse. Dessutom kan vi erbjuda dig ett mångsidigt, flexibelt och utmanande arbete med utrymme för självförverkligande och genomförande av egna idéer.

Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

När du börjar hos oss kommer du få en av oss som din fadder som sätter in dig i arbetet och välkomnar dig till vårt team. Faddern kommer vara ett stöd under hela din introduktion och självklart även när du blivit varm i kläderna.

Din profil

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och söker därför dig som är kommunikativ, öppen och samarbetsvillig. För att trivas hos oss ska du inte bara vara nyfiken och positiv till att lösa tekniska utmaningar, vi ser gärna att du är flexibel då det dagliga arbetet består av många olika typer av uppgifter. Vi arbetar mycket tillsammans, i teamet men även utanför ex. med utländska leverantörer, och därför är det viktigt att du är hjälpsam och samarbetsvillig och kan bidra till bra arbetsklimat och en god teamkänsla.

För att du ska trivas och lyckas i din roll är det viktigt att du har mod att fråga när du inte förstår och likaså är det viktigt att du kan driva ditt jobb och lösa problem självständigt när det krävs. Då vi är beroende av varandra är det viktigt att kunna bygga relationer och vara anpassningsbar, men även stark personligt ledarskap, beslutsam och uthållig är viktiga egenskaper att ha för denna roll. För att du ska trivas och lyckas i din roll är det viktigt att du har mod att fråga när du inte förstår och likaså är det viktigt att du kan driva ditt jobb och lösa problem självständigt när det krävs. Då vi är beroende av varandra är det viktigt att kunna bygga relationer, vara anpassningsbar, beslutsam och uthållig. Men att även kunna agera som teknikledare är viktiga egenskaper att ha för denna roll.

Du ska ha en ingenjörsexamen inom elektronik och helst ha jobbat med elektronik ett tag eller så har ditt stora intresse för elektronik gjort att du är väldigt kunnig inom elektronik.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, vilket innebär att du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placeringsort är Linköping.

Vad du blir en del av

Du blir en del av vårt unga team på just nu 7 personer som alla jobbar med styrsystemets olika apparater. Vi i teamet har en väldigt öppen relation och hjälper varandra när det behövs. Då och då går vi på After Work och gör saker tillsammans. Vi har dessutom en förkärlek för tårtor. Det är ett roligt och händelserik team du gärna vill vara en del av!

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Flygteknik och Vapen är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena: aerodynamik, flygmekanik och flygprestanda, styrsystem, motorintegration, flygteknisk och systemteknisk vapenintegration och navigationssystem för bemannade och obemannade flygande produkter. Vårt område är uppdelat på 12 sektioner och har totalt ca 230 medarbetare.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Fråga en kollega!

Hur är det att vara apparatingenjör?

Spännande och omväxlande med många olika discipliner som måste knytas samman för att driva utvecklingen av apparaterna framåt.

Vad tycker du är extra roligt med ditt jobb?

Att det är så omväxlande, ena dagen är man iväg hos en underleverantör, nästa är man ute i hangaren och funderar varför nått inte funkar som det ska och nästa sitter man och detaljgranskar nått dokument.

Hur är det att jobba med teamet?

Mycket trevligt, vi stöttar och hjälper varandra med det vi kan men mycket av arbetet kräver mer stöd från funktioner utanför än inifrån teamet.

Vad skulle du vilja berätta för någon som inte har jobbat på Saab tidigare?

Att det är så mycket mer än bara ett stridsflygplan vi bygger. Det är ett komplext system med många ingående delar som alla måste funka tillsammans för att få helheten att vara effektiv.

Finns det något du önskar att du hade vetat innan du började med din nuvarande tjänst?

Hur mycket ansvar det ligger på apparatingenjörens axlar men även hur mycket hjälp det finns att få från omgivningen i arbetet.

Vincent Liljeholm - Apparatingenjör

Apply for job!