Estimating Manager inom Dynamics produktion

Vacancies 06 November 2019

Closing date

25-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Linus Hall [C] +46 (10) 2167734
David Rönnberg +46 (13) 181298
Apply for job!

Din framtida utmaning

Som Estimating manager är din huvudsakliga uppgift att leda arbetet med att ta fram och sammanställa kalkyler för kostnader och ledtider för att köpa in material, industrialisera och producera våra produkter. Du leder detta arbete och är även den som sammanställer och presenterar resultatet i en kalkyl med tillhörande dokumentation. Detta arbete görs i huvudsak som en del i offertarbetet för nya möjliga affärer.

Arbetet innebär att du behöver bra kunskap om våra produkter, tillverkningsmetoder etc. Du måste också ha bra nätverk i organisationen för att kunna inhämta korrekt information och förankra dina tankar kring respektive kalkyl.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att innefatta att:

  • Planera, koordinera och utföra kalkyluppdrag
  • Sammanställa och pedagogiskt presentera kalkyler inklusive risker och osäkerheter
  • Genomföra efterkalkyler och lessons learned för att förbättra vårt arbete framåt
  • Utveckla och underhålla bra arbetsrelationer med intressenter
  • Samarbeta med och stötta projektledare med struktur för det ekonomiska upplägget i projektet samt kostnadsuppföljning.

Den du är idag

Vi söker dig som har en bakgrund som exempelvis projektledare, kalkylledare/estimating manager, teknisk koordinator, produktionstekniker eller produktionsplanerare. Oavsett vilken bakgrund du har är det viktigt att du har ett genuint intresse av industriell produktion, gärna i kombination med produktutveckling och industrialisering.

Vi tror att du som Estimating Manager engagerar och inspirerar dina kollegor genom tydliga mål samt att du bidrar till ett motiverande arbetsklimat. För att lyckas i denna roll krävs att du har ett eget driv, är strukturerad och lösningsorienterad och kan bedriva ett positivt och kommunikativt ledarskap. Vidare är du social, flexibel och väldigt serviceinriktad med förmåga att snabbt sätta dig in i nya projekt och kundbehov.

Om du har erfarenhet av affärssystem och ekonomisystem som till exempel IFS och Agresso så är det en fördel.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Du blir en del av Projektkontoret för Undervatten och Missiler inom Produktionsavdelningen.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess vilket betyder att du behöver genomgå och godkännas i en säkerhetsprövning utförd av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Apply for job!