Examensarbete 30HP: Visualisering av stridsflygsutvärdering

Vacancies 08 October 2019

Closing date

30-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Jesper Ohlson +46 (13) 183030
Christel Winell +46 (10) 2166170
Apply for job!

Din framtida utmaning

Under en flygning med Gripen E spelas stora mängder information in. Efter flygning utvärderas den information på marken i Gripens stödsystem. Utvärderingen syftar bland annat till att få en förståelse för omvärlden och till att utvärdera pilotens agerande under passet, detta för bland annat utbildningssyften och vidare uppdragsplanering. Vid utvärdering är det viktigt att ge användare förutsättning att få ett helhetsperspektiv och även kunna få fram relevanta detaljer, men samtidigt undvika att det blir en ohanterlig mängd data.

Examensarbetet består av två delar. Första delen är att göra en analys av användarens behov. Andra delen består av att utifrån denna analys ta fram ett koncept för hur denna information ska filtreras från inspelningarna, samt hur den ska visualiseras för användaren på ett tydligt sätt (till exempel i form av en tidslinje eller en karta).

Den du är idag

Vi söker dig som har ett genuint intresse i användarvänlighet. Vi värdesätter att du brinner för att ta fram lösningar som förenklar och förbättrar vardagen för användare. Du är i slutet av din utbildning inom förslagsvis kognitionsvetenskap eller civilingenjör inom design och produktutveckling.

Du har kunskap om de metoder som används för att ta fram användarcentrerad design och hur de tillämpas i praktiken. Vi förutsätter att du är självgående och drivande samt att du har möjlighet att slutföra ditt arbete enligt överenskommen tidsplan.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.
 

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom området ”Air Mission Planning and Analysis Systems” utvecklas några av Sveriges mest programvaruintensiva produkter som stödjer till exempel piloter, markpersonal och underrättelsepersonal för styrning, planering och repetition/debriefing av flyguppdrag. Området jobbar brett mellan olika produktfamiljer med allt från krav och arkitektur, till design och test.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång - vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag

30-11-2019 (Vänligen observera dock att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.)

Kontaktperson

Christel Winell, Chef

0734-186170

Caroline Norén kontaktperson/handledare

0734-185412

 If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!