Examensarbete: Fladderanalys med varierad noggrannhetsnivå

Vacancies 11 October 2019

Closing date

30-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Andreas Oliw [C] +46 (10) 2169327
Pär Gustafsson +46 (13) 183194
Apply for job!

Din framtida utmaning

För fladderanalyser används fortfarande i huvudsak in-house panelprogram för framtagning av de aerodynamiska krafterna. I dessa panelprogram approximeras geometrin med tvådimensionella paneler. Detta fungerar ofta bra, men kan vara besvärligt för vissa typer av geometrier (konfigurationer).

I det kommersiella programmet ZAERO/ZEUS finns möjlighet att modellera geometrin mer detaljerat med en så kallad High Fidelity Geometry (HFG) modul. Här kan vingar, kropp, balkar, yttre utrustning (beväpning/externa bränsletankar) mm. representeras mer geometrilikt.

En sådan modell kan sedan användas för antingen traditionell linjär analys eller importeras till ett CFD-baserat program ZEUS (Euler + gränsskikt) som har ett automatiserat sätt att generera volymsnät.

De CFD-metoder som för närvarande används på Saab har en högupplöst geometri vilket ofta resulterar i lång förberedelsetid för att skapa modell och generera nät. En metodik med högre noggrannhet än nuvarande linjär panelmodell men inte lika komplex och beräkningstung som dagens CFD-baserade analyser är generellt av intresse för att komplettera och på sikt ev. ersätta dagens verktyg.

Syftet med examensarbetet är att utvärdera ett kommersiellt alternativ till dagens in-house program för fladderanalys. Som ett första steg kommer en enklare geometri att undersökas och därefter ett komplett Gripenflygplan inklusive yttre utrustning under vingarna.

Fokus kommer att vara på linjär analys men även CFD-baserade metoder kan undersökas i mån av tid och intresse.

Din profil

Vi söker dig som är analytisk, initiativrik och som har lätt för att samarbeta såväl inom och utanför den egna gruppen. Du är intresserad av strukturdynamik, aerodynamik och programmering.

Erfarenhet av Finita-Element-program och/eller verktyg för aerodynamiska beräkningar är meriterande.

Examensarbetet omfattar 30hp med tänkt genomförande under första halvåret 2020, vi ser fram emot din ansökan!

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Strukturdynamik, Aeroelasticitet och Vapenseparation inom affärsområdet Aeronautics är idag en grupp på ca 15 medarbetare som ansvarar för varierande typer av dynamiska analyser och provning.

När det gäller Saabs produkter jobbar vi mest med olika versioner av Gripen men även med företagets civila produkter, Saab 340/2000, UAV:er (Unmanned Aerial Vehicles), forskningsprojekt och framtida produkter. Vi arbetar med produkterna under hela design- och livscykeln, från konceptutveckling till verifiering och uppföljning i tjänst.

En viktig typ av analys vid flygplansdesign är s.k. fladderanalyser. Med detta menas en undersökning av stabiliteten (dämpningen) för ett flygplan sett som en elastisk struktur tillsammans med aerodynamiska krafter. En instabilitet (lågdämpat tillstånd) skulle vid ett visst flygtillstånd (fart/höjd) kunna ge snabbt växande vibrationer av t ex vinge/roder som bryter sönder flygplanet.

Urval sker löpande skicka därför in din ansökan redan idag!

Apply for job!