Examensarbete: Flera olika inriktningar inom flyg och teknik på Saab!

Vacancies 21 October 2019

Closing date

30-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Tobias Knutson [C] -
Joakim Blåder +46 (13) 185175
Apply for job!

Din framtida utmaning

Examensarbete: Vi på Nav har många spännande exjobb på gång. Var med och utveckla ett system som ska stötta styrsystem med flygtankning både för bemannade och obemannade flygplan. Eller varför inte utveckla ett nytt positioneringssystem baserad på tröghetsdata från flygplanet och en kombination av flera markbaserade radionavigeringsfyrar, som kan användas då GPS-system inte går att använda av olika anledningar. Vi har fler spännande utmaningar så tveka inte att ansöka!

Den du är idag

Vi söker dig som är genuint teknik- och flygintresserad. Lämplig utbildning är högskoleingenjör eller civilingenjör inom flygteknik, teknisk fysik eller liknande. Vi värdesätter personliga egenskaper som att vara drivande, självgående, analytisk och strukturerad. Du har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar och det är en självklarhet för dig att vara kvalitetsmedveten.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Flygteknik, Vapen och Navigering är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena styrsystem, flyg- och systemtekniks vapenintegration, motorintegration, aerodynamik, flygmekanik, navigering och prestanda för bemannade och obemannade flygande produkter. Vårt område är uppdelat på 13 sektioner och har totalt ca 240 medarbetare.

Primärdata och Navigering ansvarar för att utveckla och förser Gripen med kommunikation, datalänkar, elektronisk krigsföring, navigering, rekognosering och beslutstöd. Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av Gripen och våra civila flygplan. Ansvaret spänner över projektledning, utveckling och integration av komplett delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering. I våra uppdrag ingår också forskning och produktutveckling.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka innan möjligheten försvinner.

Apply for job!