Examensarbete inom Styrsystem

Vacancies 23 October 2019

Closing date

30-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Niklas Fält +46 (13) 182737
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Flygteknik, Vapen och Navigering är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena styrsystem, flyg- och systemteknisk vapenintegration, motorintegration, aerodynamik, flygmekanik, navigering och prestanda för bemannade och obemannade flygande produkter. Vårt område är uppdelat på 13 sektioner och har totalt ca 240 medarbetare.

Styrsystem ansvarar för utveckling och underhåll av styrsystemen för framförallt Gripen. Vi är tre sektioner med 60 medarbetare totalt som är inblandade i många olika projekt. Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av Gripen och civila flygplan. Ansvaret spänner över projektledning, utveckling och integration av komplett delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering. I våra uppdrag ingår också forskning och produktutveckling.

 

Din framtida utmaning

Härmed utannonseras ett examensarbete inom Styrsystem avsett för en till två personer.

Vid konstruktion av säkerhetskritisk programvara krävs en hög nivå på såväl kodning som test och verifiering. Enligt de allmänt vedertagna riktlinjer som beskrivs i RTCA DO-178A/B/C “Software Considerations in Airborne Systems and Equipment Certification” befinner sig den kod vi utvecklar på DAL-nivå A. Detta innebär att test och verifiering ska täcka 100% av alla valbara grenar i koden samt alla villkor för varje gren, så kallad MC/DC-täckning.

I samband med att vi ser över vår utvecklingsmiljö avser vi att bygga eller köpa in verktyg som kan automatisera MC/DC-förfarandet. En möjlig väg att gå är muterande testning. I detta examensarbete ska en komponent konstrueras som baserat på muterande testning eller liknande verktyg kan verifiera att vår kod befinner sig på DAL-nivå A. Komponenten kan bestå av inköpta eller egenutvecklade program. Komponenten ska sedan gå att integrera i vår utvecklingsmiljö.

 

Den du är idag

Vi söker dig som är blivande Ingenjör med att stort intresse för programmering. Lämplig utbildning är högskoleingenjör eller civilingenjör. Vi värdesätter personliga egenskaper som att vara självgående, analytisk och strukturerad. Du har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar och det är en självklarhet för dig att vara kvalitetsmedveten.


Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver att du genomför samt godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka innan möjligheten försvinner.

Kontakt
Niklas Fält, Chef
0734 18 27 37

Välkommen med din ansökan!

Apply for job!