Examensarbete: Parallellisering av mjukvarubyggen för Gripen E

Vacancies 10 October 2019

Closing date

15-Dec-2019

Location

Linköping

Contact

Alexander Lindstrand +46 (10) 2167855
Patric Wernqvist +46 (10) 2164223
Apply for job!

Din framtida utmaning

Att bygga och integrera mjukvaran för Gripen E är väldigt tidskrävande. Att korta ner dessa tider är en stor vinst för att utvecklingen ska ske så effektivt som möjligt. Kortare byggtider möjliggör snabbare feedbackloopar och ett bättre flöde i integrationen av mjukvaran till Gripen E.

Idag sker integrationen av mjukvaran i Gripen E på en maskin i taget, en så kallad byggnod. För att optimera den tiden det tar att bygga mjukvaran vill vi undersöka att distribuera byggprocessen på flera byggnoder parallellt. Vi vill även undersöka hur metoderna som används idag bör utvecklas för att utnyttja resurserna så effektivt som möjligt.

Frågor som vi vill att ni ska besvara:

·         Hur bör ett system för att bygga parallellt se ut?

·         Går det att hitta den optimala storleken på arbeten som delas ut i det distribuerade systemet?

·         Hur bör man använda sig av den miljön SAAB har för att optimera prestandan?

·         Förekommer det slöseri av resurser, till exempel på grund utav redundant arbete?

Din profil

Du är i slutet av din högskoleingenjörsutbildning inom Datateknik eller motsvarande och skall påbörja ditt examensarbete. Du har erfarenheter av Linux, Python och Make.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval sker löpande skicka därför in din ansökan redan idag!

Apply for job!