Examensarbete RSV-Design

Vacancies 25 March 2020

Closing date

15-Apr-2020

Location

Karlskoga

Contact

Kerstin Eriksson +46 (586) 81436
Petri Hiltunen +46 (586) 81957
Apply for job!

Vad du blir en del av
 

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen består av ca 120 medarbetare fördelade på tre kontor. Två av dem finns i Karlskoga och ett i Linköping. Sektionen för verkan och tändrör ligger i Karlskoga och består idag av 18 medarbetare. Inom sektionen arbetar vi med design och utveckling av verkan och tändrör. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden.
 

Din roll

Syfte med examensarbetet är att undersöka möjligheten att utveckla en miniatyriserad RSV-laddning. Användningsområde bland annat mot drönare. Under perioden ingår att:

  • Studera metalliska material under extrema töjningshastigheter.
  • Koppla ihop teorier, simuleringar och förhoppningsvis praktiska försök.
     

Genomförande

  • Litteraturstudie avseende riktad sprängverkan (RSV). Syftar till att hitta tidigare genomförda försök och teoretiska begränsningar.
  • Specificera en tänkbar design.
  • Modellera designen och genomföra eller medverka vid simulering av denna.
  • Sammanställ resultat och rapportera.

Urval sker löpande så tveka inte att söka redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Apply for job!