Experienced Software engineer

Vacancies 07 November 2019

Closing date

28-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Emir Acar [C] +46 (10) 2169353
Ulrika Kihlberg +46 (13) 182206
Apply for job!

Din roll

Du kommer få, tillsammans med andra toppmjukvaruingenjörer, möjligheten att lära dig och utveckla arkitekturen, design, implementering, test och integrering av flyg- och uppdragskritisk programvara.

Du kommer att arbeta i ett team med mångsidiga uppgifter, vilket ger dig möjligheten att utveckla olika typer av färdigheter. Bland annat kommer du att utveckla programvaran som ger piloterna information om flyg-, navigations- och landningsguider. Du kommer dessutom få leda och ansvara för det tekniska arbetet för en eller flera applikationer. Några exempel är:

-       Definiera krav och leda designen för programvaruapplikationer och programvaruarkitektur.

-       Test och verifiering i flygsimulatorn.

-       Som mjukvaruprocess-ansvarig kommer du också att se till att mjukvaruutvecklingsprocessen följs för att bevisa att processen överensstämmer med standarderna för utveckling av flygprogramvara.

Vi värdesätter lagarbete och goda relationer, därför organiserar vi ofta aktiviteter utanför arbetet för att bygga bättre och starkare team, och ger dig även möjligheten att träffa och få kontakt med nya människor.

Dina färdigheter och erfarenheter

  • Kandidatexamen eller högre i datateknik, mjukvaruteknik eller datavetenskap är inget krav men föredras. Vi lägger mer vikt på erfarenhet
  • +5 års yrkeserfarenhet
  • Erfarenhet av programmering och test av komplexa system är ett krav
  • Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av Simulink och C ++, men inget krav
  • Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av RTCA 178-processen, men inget krav
  • Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på både svenska och engelska
  • Multitasking
  • Kunna arbeta i ett team och ta initiativ

Du blir en del av

Ditt arbete kommer ha syfte och värde. Som en del av Saab Primärdata och Navigation kommer du att samarbeta med andra för att utveckla och leverera Gripens navigationssystem till kunder över hela världen. Vi spelar en viktig roll i utvecklingen av hela Gripen-systemet, där vi inte bara utvecklar flygegenskaperna utan också tillhandahåller mjukvara som är viktig för att lösa uppdrag.

Saab Primärdata och Navigation utvecklar och förser Gripen med information som till exempel hjälper piloten att förstå flygplanens rörelse och plats i förhållande till marken under uppdragen.

Saab är ett stort företag där vi arbetar med många olika uppgifter. Vi tror att människor förändras och utvecklas hela tiden, därför erbjuder vi alltid vår hjälp till alla anställda så att vi alla kan nå våra mål och drömmar.

Fråga en kollega!

Hur är det att jobba på Saab?

Saab är en bra arbetsgivare, dom har tagit väl hand om mig. Till exempel har de ett bra program för nyanställda där man får en mentor så att man får de hjälp man behöver och därmed en bra start på jobbet. Vi arbetar med mycket komplexa system och tekniker och därför är det till stor hjälp att börja med mycket stöd. Alla förstår svårigheterna och är mycket angelägna om att hjälpa, oavsett fråga.

Vad jag också gillar är hur mycket frihet jag har när jag planerar mitt jobb, eller för att hitta balans mellan arbete och min fritid eller familjeärenden.

Vad är extra roligt med ditt jobb?

Vi har en bra relation mellan oss i teamet, vilket gör jobbet roligare. Dessutom tycker jag om att utveckla nya flygplan med den senaste tekniken, vilket är anledningen till att jag ansökt om detta jobb i första hand.

Jag gillar också att ha en teknisk ledarroll, vilket är en roll som du inte ser så ofta på andra platser.

Finns det något du skulle vilja berätta för någon som inte har erfarenhet av att jobba på Saab?

Vi arbetar med den senaste tekniken, vilket är oerhört intressant. Jag känner även att vi på Saab arbetar tillsammans med projektledare och chefer som lyssnar på våra behov och verkligen vill hjälpa alla att få den position eller den roll personen vill ha. Saab motiverar människor att flytta runt, till och med flytta till andra platser i världen för att utöka medarbetarnas syn och kunskap.

Vad tycker du om teamet du jobbar med?

Jag jobbar med ett väldigt bra team. Vi hjälper varandra med allt, från små till stora uppgifter. Vi sitter också nära varandra vilket hjälper till att samarbeta och kommunicera. Varje dag har vi ett kort möte för att se var vi är, vad som behöver göras och vem behöver hjälp. Ibland har vi till och med så kallade team-lunch för att förbättra relationen i teamet. Det finns andra team som gör fler saker utanför arbetet, men det skiljer sig från person till person och från team till team. Sen så organiserar sektionen olika aktiviteter där vi alla (eller de flesta av oss) deltar, som till exempel gemensam grillning.

  • Björn Beckius, Mjukvaruprocess-Ansvarig
Apply for job!