Export Control Manager

Vacancies 02 July 2020

Closing date

01-Sep-2020

Location

Karlskoga

Contact

Anna-Maria Törshagen +46 (10) 2171335
Per-Arne Mattsson +46 (586) 81411
Apply for job!

Din framtida utmaning

Som Export Control Manager blir du en del av Saab Dynamics exportkontrollfunktion inom Business Support. Din roll innebär att stödja verksamheten genom bland annat rådgivning och handläggning av ärenden till olika myndigheter inom exportkontrollområdet men också övervaka densamma så att alla tillämpliga lagar och regler inom exportkontrollområdet efterlevs.

 Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära:

  •          Exportkontrollklassning av hårdvara, mjukvara och information i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar
  •          Handläggning av ansökningar mot svenska och utländska myndigheter
  •          Uppföljning och rapporteringar till svenska och utländska myndigheter av licenser och leveranser
  •          Implementation av direktiv och processer för exportkontroll
  •          Utbildning och rådgivning i exportkontroll till anställda inom Dynamics
  •          Uppföljning och bevakning av utländska exportkontrollbestämmelser, i synnerhet inom EU och USA.

Det dagliga arbetet är omväxlande och ofta händelsestyrt. Du samarbetar med kollegor inom hela koncernen.

Den du är idag

Du är en person med integritet och tycker om att arbeta både i team och självständigt samt är noggrann i ditt arbete. Du har lätt att bygga goda relationer, såväl internt som externt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då rådgivning är en viktig del av dina arbetsuppgifter.

Du har:

·         Vi tror att du som passar för tjänsten har en högskoleutbildning inom teknik och/eller juridik, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

·         Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande:

·         Erfarenhet från exportkontrollområdet

·         Erfarenhet från juridisk rådgivning

·         Erfarenhet från verksamhetsutveckling och processutveckling.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 


Vad du blir en del av

Du kommer att ingå i Saab Dynamics exportkontrollfunktion där du blir en del av ett team som jobbar med exportkontrollfrågor inom Dynamics. Exportkontrollfunktionen är ortsövergripande och din placeringsort är Karlskoga eller Linköping.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

På Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Sista ansökningsdag 2020-08-31. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!