Export Control Manager

Vacancies 31 October 2019

Closing date

24-Nov-2019

Location

Karlskrona

Contact

Charlotta Lundblad +46 (10) 2174274
Susanna Sjösten +46 (10) 2174255
Apply for job!

Är du intresserad av en utmaning inom exportkontroll och vill vara med på vår förändringsresa? Vi står just nu inför stora möjligheter att ta våra produkter ut i världen och då har
exportkontrollteamet en viktig del i att göra det möjligt.
 

Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill vara en viktig spelare i att bygga kompetens i bolaget inom detta spännande område. Detta är en unik möjlighet att bli del av ett team som skapar förutsättningarna för våra kommande exportaffärer, ett team som just nu sätter agendan, tar fram rutiner och arbetssätt som ska underlätta för våra medarbetare. 
 

Som en del av vårt centrala kompetenscenter kommer du att jobba tillsammans med hela organisationen genom att vägleda och stötta och därmed göra det möjligt att genomföra affärer på ett korrekt och effektivt sätt. Då området ändras frekvent är det viktigt att kontinuerligt hålla sig uppdaterad kring förändringar genom seminarium och andra nätverk. Här kommer du vara delaktig i att driva det interna nätverket för att säkerställa effektiv kommunikation och förståelse inom organisationen.
 

Som Export Control Manager kommer dina arbetsuppgifter bland annat innebära:

 • Driva förändringsarbete genom implementering av effektivare arbetsmetoder, automatisering och verktyg.
 • Framtagning av och implementering av direktiv och processer för exportkontroll.
 • Vägledning och stöttning till organisationen inom olika områden, exempelvis fastställa möjliga affärstransaktioner, tekniska klassificeringar och implementering av IT verktyg.
 • Utbildning och rådgivning i exportkontroll där en stor målgrupp är R&D och marknads funktionen.
 • Exportkontrollklassning av hårdvara, mjukvara och information i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar.
 • Tillstånds ansökningar och rapporteringar mot svenska och utländska myndigheter.
 • Uppföljning och bevakning av utländska exportkontrollbestämmelser, i synnerhet inom EU och USA.


Exportkontrollfunktionen är ortsövergripande. Vi söker främst medarbetare till vårt Malmökontor men är även öppna för placering i Karlskrona. Tjänsten omfattar en del tjänsteresor främst inom Sverige.

Den du är idag

För att trivas och lyckas i rollen som Export Control Manager hos oss bör du ha ett stort intresse för att proaktivt driva en verksamhet framåt. Vi ser gärna att du har ett genuint tekniskt intresse och har erfarenhet från denna typ av roll och arbetsuppgifter, gärna från tekniska bolag. Vi söker dig som är kommunikativ och har en god förmåga att självständigt driva ditt arbete och ta de kontakter som behövs för att nå uppsatta mål. Då rollen innefattar många sociala kontaktytor och samarbete över gränserna, krävs att du är en lagspelare och trivs med detta. Integritet, förmåga att snabbt skapa en helhetssyn, noggrannhet samt uthållighet är andra egenskaper vi
gärna ser att du besitter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då rådgivning är en viktig del av dina arbetsuppgifter.


Krav:

 • Högskoleutbildning inom teknik och/eller juridik eller relevant
  arbetslivserfarenhet.
 • Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet från exportkontrollområdet och erfarenhet från verksamhetsutveckling och processutveckling.
 • Teknisk kompetens och intresse och erfarenhet från att jobba nära R&D med ovan arbetsuppgifter.
 • God kunskap kring Saab och våra produkter och försvarsindustrin är en
  styrka. 
   

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.
Som export Control Manager ingår du i Saab Kockums Trade Compliance funktion där du blir en del av ett centralt kompetensteam som jobbar med exportkontrollfrågor, tull och transporter. Du blir del av ett mindre team där du har nära kontakt med och stöd från chef.  Vi erbjuder dig en tjänst med stor variation där du blir del i en uppbyggnadsfas och där du kommer ha stor påverkan på bolaget. Hos oss kommer du få etablera och underhålla relationer i en stor internationell koncern och få möjlighet att jobba med en komplexitet som är svårfunnen i andra bolag. Låter detta som nästa steg i karriären för dig? Vi hoppas du vill utvecklas och växa med oss!
 

Saab Business Areas
Inside our leading naval factory

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.
 

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta
Susanna Sjösten, rekryterande chef + 46 734 34 12 55
alternativt Charlotta Lundblad, HR Specialist Recruitment +46 734 34 12 74.
 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!