Finance BA Controller

Vacancies 12 April 2019

Closing date

05-May-2019

Location

Karlskrona

Contact

Charlotta Lundblad +46 (10) 2174274
Thomas Gunnarsson +46 (455) 683305
Apply for job!

Till vårt Finance-team söker vi nu en Business Area controller som vill arbeta i ett team som har fokus på optimala resultat, lönsamma projekt, affärsmässighet och utveckling.

Din framtida utmaning

Kockums Finance ansvarar för bokslut, ekonomisk planering och rapportering. Att stötta våra Business Units och projekt från offertstadiet till leverans och efterkalkyl ingår också i avdelningen. Du som Business Area controller spelar en  nyckelroll i att styra och supporta i Finansavdelningens kärnprocesser.  Du planerar och koordinerar våra bokslut och är den som står för den totala analysen av Saab Kockums på BA-nivå. Tillsammans med främst Finance-team men även nyckelpersoner i verksamheten sammanställer du rapportering och analys till vår CFO och styrelse samt även till ledningsgruppen. Planering och koordinering av vår budget- och estimate-process är även detta en central arbetsuppgift.  Denna kräver senior analysförmåga genom att koppla ihop våra projektbehov med effekter på produktion och visualisera dessa samband kommunikativt. Även senior support avseende ekomiska och redovisningsmässiga frågeställningar känns som en naturliga områden för dig.

Förutom att du är en central i våra kärnprocesser ser vi gärna att du har erfarenhet av kravställning på utveckling av ekonomiska verktyg för rapportering. Under året kommer Finance att implementera ett nytt, modernt rapporteringsverktyg.  Detta innebär möjligheter till både personlig utveckling för dig i din roll samtidigt som vi kommer få en central plattform på plats för att ta analys- och rapporteringsförmågan från Finance till en ny nivå.  Att jobba med förbättringsarbeten av både verktyg och processer kommer löpande en kontinuerlig del i din vardag. Det innebär en roll med utmanande och intressanta arbetsuppgifter och en möjlighet att självständigt bedriva ditt arbete.

Den du är idag

För att bli framgångsrik och trivas i din roll krävs ett proaktivt arbetssätt liksom ett strukturerat, processinriktat och analytiskt sinne. Vi söker dig som sätter dig in i verksamheten, som trivs med tätt samarbete med övriga i ekonomiteamet och som därigenom har förmåga att leverera summerade analyser och rapporter ur ett helhetsperspektiv. Engagemang, involvering och förståelse för vad som driver lönsamhet är en förutsättning för rollen. Du har många kontaktytor i din funktion, varför det är viktigt att du trivs med sociala kontakter och har lätt för att skapa förtroende och ett naturligt mandat. 

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, med så stor erfarenhet inom finansiella frågor och business controlling. Erfarenhet av rapportering, budget och prognosarbete och seniora analyser är meriterande liksom erfarenhet som med inriktning mot projekt och planering. Utöver detta passar vi på att lägga till att vi uppskattar om du utöver all din fantastiska kompetens, även är en härlig kollega och lagspelare!

Goda kunskaper i Officepaketet med tonvikt på Excel och Powerpoint är ett krav och du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Körkort är inte ett krav men meriterande då frekventa resor ingår i arbetet. 

Vad du blir en del av
Kockums befinner sig i ett enormt spännande skede där vi har den unika situationen att både befinna oss i en mogen etablerad fas samtidigt som i uppstartsfas i och med vårt arbete med att bygga världens mest moderna ubåtar!

Vi erbjuder dig en roll där du kommer ha bli en nyckelspelare inom Finance-organisationen med ansvar för koordinering och utveckling av våra kärnprocesser; bokslut, rapportering och prognoser. Vill du arbeta nära CFO och ekonomichef och skapa finansiella styrverktyg för en spännande och expansiv verksamhet är detta en roll för dig!

Du ingår i ett team om ca 10 personer och rapporterar till Saab Kockums ställföreträdande CFO och ekonomichef, vars ledarskap genomsyras av framåtanda, öppenhet och involvering. Vi söker en medarbetare med placering i Karlskrona.  Vi har även kontor i Malmö och båda våra kontor ligger centralt och vackert kustnära. Tjänsteresor och resor orterna emellan föreligger regelbundet.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Maria Castensson, rekryterande chef +46 734 34 1810 alternativt

Charlotta Lundblad, HR Specialist Recruitment +46 734 34 12 74

Would you like to know more about the Saab-life and the benefits of joining us? Read our People Philosophy.
Leading naval technology  - Submarines https://saab.com/naval/submarines-and-surface-ships/submarines/submarines/


Vill du vara med och bygga ett framgångsrikt team? Välkommen med din ansökan redan idag! 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Apply for job!