Flygprovingenjör HMI

Vacancies 19 December 2019

Closing date

31-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Pär Olovsson +46 (13) 184995
Apply for job!

Vill du vara med i utprovningen av Gripens nya cockpit?

Vad du blir en del av

HMI-utprovningen på Gripen är vårt uppdrag och nu behöver vi bli flera!

HMI (Human-Machine Interaction) fokuserar på utformning av användarmiljön för våra produkters användare. Framförallt är vi inriktade på pilotens interaktioner och informationsbehov i Cockpit. Vi söker nu dig som vill bli en del av det team som arbetar med utprovning av detta!

För att optimera utprovningen så arbetar vi i nära samarbete med våra grannsektioner inom utprovning av taktiska system och integration. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Vår provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av nästa generation av Gripen!

Din framtida utmaning

Arbetet som flygprovingenjör innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du får bland annat ta fram provmetodik och provprogram, förbereda och leda prov samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder.

Det finns även möjlighet att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter eftersom vår verksamhet hanterar modern teknik som utvecklas hela tiden. Det innebär också att det kommer att ställas krav på dig som medarbetare att utvecklas kontinuerligt.

Den du är idag

Du har ett genuint tekniskt intresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga för spårbarhetens skull.

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Lämplig bakgrund är ingenjörsutbildning eller en annan teknisk utbildning med inriktning mot kognitionsvetenskap. Tidigare erfarenhet från arbete med flygande materiel är en merit, men inget krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Apply for job!