Flygtekniker eller Mekaniker

Vacancies 04 February 2020

Closing date

01-Apr-2020

Location

Linköping

Contact

Lovisa Freberg [C] +46 (10) 2160441
Per-Ola Bauman +46 (13) 184475
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

I din roll som flygtekniker eller flygmekaniker arbetar du i nära samarbete med slutkund och kollegor på andra avdelningar. I din vardag kommer du att arbeta med planerat och felavhjälpande underhåll, modifieringar och andra arbetsuppgifter relaterade till flygplansunderhåll. Beroende på vem du är kan vardagen också under perioder bestå av mer akademiska roller såsom planering och framtagning av tekniska underlag och data.

Din anställningsort är Linköping/Tannefors. Ditt vardagliga arbete sker under eget ansvar, med stöd av regelverk, rutiner, övriga kollegor och linjechef.

Då vi supporterar kunder med verksamhet både i och utanför Sverige kommer tjänsteresor utanför anställningsorten att förekomma under perioder.


Den du är idag

Vi söker dig ung eller gammal som har stor erfarenhet av flygplansunderhåll och gärna innehar ett EASA Del-66 flygteknikercertifikat. Vi söker också även dig som har slutat skolan med en Basic Training eller Basic Examination B1 gärna med något år erfarenhet från branschen men rekryterar även nyutexaminerade flygtekniker.  

Mycket meriterande är om du idag innehar ett flygteknikercertifikat med Saab 340, Saab 2000 eller Global 6000. Det är även meriterande med erfarenhet av elinstallationsarbete i flygplan.
 

Arbetet kräver stor förmåga av självständighet och eget ansvar. Du har lätt att samarbeta med andra, är serviceinriktad, flexibel och trivs med att jobba i grupp och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Vi söker dig som vill ha nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss.

Vad du blir en del av

Du kommer att ingå i ett team av mekaniker och tekniker som har ansvar att utföra line-, bas- och modifieringsarbete. Du kommer även att arbeta i nära samarbete med ingenjörer för att hitta lösningar på olika typer av modifieringar/installationer. Modifieringen består av både strukturella och elektriska modifieringar/installationer som man får utföra funktionella tester av. Ditt arbete innebär att man får vara med ända fram till leverans av flygplanen till kund.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt men senast 2020-03-31.

Vid ev frågor angående tjänsten, vänligen kontakta:

Per-Ola Bauman, tel: 013-184475 alt mejl: per-ola.bauman@saabgroup.com

Patrik Johannesson, tel: 010-2167063 alt mejl: patrik.johannesson@saabgroup.com

Apply for job!