Flygtekniker i Förenade Arab Emiraten

Vacancies 15 January 2020

Closing date

01-Mar-2020

Location

Dubai

Contact

Heléne Bergqvist +46 (13) 184314
Magnus Thörnvall +46 (13) 184355
Apply for job!

Bakgrund

Du kommer att vara en del av ett operativt supportteam i ett internationellt AEW (Airborne Early Warning) projekt under ledning av Saab AB, Support & Services.

Jobb beskrivning

Som flygplanstekniker kommer du ingå ett team för att utföra schemalagda och oplanerade linje- och basunderhållsarbeten på en kundens baser i UAE. Arbetet består av skiftgång där personalen bemannar arbetsplatsen dygnet runt 7 dagar i veckan.

Rollen kan också innehålla uppgifter som komponentunderhåll, underhållsplanering och logistik.
 

Vi söker även flygtekniker för kommande projekt som innefattar en ny flygplanstyp som kunden införskaffar, Global 6000 SRSS. Arbetsuppgifterna och kraven är likvärdiga som för Saab 340 men man utbildas på Global 6000. Saab 340 eller 6000 typcertifikat är meriterande men inte ett absolut krav.

Ansvarområde:

  • Felsöka, inspektera, reparera och underhålla Saab 340 AEW och/eller Global 6000 samt tillhörande motorer, elektriska system och markutrustning
  • Planera och dokumentera allt underhåll enligt beskrivna etablerade rutiner
  • Klargöra, tanka, skicka och ta emot flygplan på uppdrag och skolflygningar
  • Hjälpa kunden att reparera och färdigställa flygplan på andra platser än underhållsbasen

Kvalifikationer

  • Flygtekniker med Part-66 B1 och/eller B2, det är meriterande med Saab 340 eller Global 6000 typcertifikat
  • Erfarenhet och kunskap kring underhållsrutiner, inspektioner och kännedom i användandet av tekniskt referensmaterial som underhållsmanualer, partkataloger, service bulletiner, SRM mm
  • God kommunikativ förmåga samt prata och skriva på svenska och engelska
  • Erfarenhet av att arbeta i IT miljö för planering och uppföljning av flygunderhåll

Egenskaper
Vi tror att du är en lagspelare som trivs med att arbeta i team, med ett stort intresse och förmåga att dela med dig av erfarenheter även till våra kunder.

Du ska vara nyfiken och ivrig efter att få utforska och upptäcka nya kulturer, vara  tolerant och kundorienterad. Vi ser också att du är accepterande och ska kunna arbeta under ovissa omständigheter.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Apply for job!