Flygtekniker till Gripen E

Vacancies 14 June 2019

Closing date

11-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Emma Eriksson [C] -
Jens Andersson +46 (13) 185231
Apply for job!

FLYGTEKNIKER TILL GRIPEN E! 

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. 

Din framtida utmaning 

Din roll kommer att vara flygtekniker vilket innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar och ansvarar för Gripen E:s slutgiltiga prövning. Arbetsuppgifterna består av olika former av tester, verifiering av bränslefunktion och motorfunktion, åtgärder efter besiktning av planets alla delar samt flygningar. Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss.  

Du kommer kontinuerligt utbildas för att ständigt öka din kompetensnivå, resor i Sverige och till andra länder förekommer. Arbetstiderna är förlagda dagtid, dock kan andra arbetstider förekomma vid behov. 

Den du är idag 

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du har ett sinne för kvalitet och ett öga för detaljer. Viktiga personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är noggrannhet, hög arbetsmoral, att kunna ta egna initiativ och en bra inställning. Som person ser vi även att du är en flexibel och ansvarsfull person som är pålitlig samt håller vad du lovar. 

Vi söker dig som har examen från en flygteknisk utbildning, yrkesutbildning eller högre. För att lyckas i rollen krävs det även att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Meriterande för tjänsten som flygtekniker är;  

  • B1/B2 certifikat, alternativt potential för B1 certifikat.
  • Systemkunskap avseende något aktuellt flygsystem, dvs förståelse om flygsystemens funktion och UH-rutiner. 
  • Att tidigare varit verksam inom en flygunderhållsorganisation, gärna med inriktning på flygutprovning.  
  • Någon behörighet eller genomgången typkurs på något militärt flygsystem. 
  • Tidigare erfarenhet är ej ett krav för tjänsten. 

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! 

Vad du blir en del av 

Aeronautics är ett affärsområde inom Saab som erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. 

Avdelningen du kommer tillhöra är en del i serieproduktionsverksamheten på Saab som ansvarar för tester, verifiering och flygningar av Gripen E. Avdelningen består i huvudsak av certifierade tekniker på aktuella flygsystem och är ett team på ca 10 medarbetare. 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people. 

Apply for job!