Group Manager Safety Equipment

Vacancies 13 February 2020

Closing date

04-Mar-2020

Location

Linköping

Contact

Linda Molin [C] +46 (10) 2165329
Elin Andersson +46 (589) 81102
Apply for job!

Din framtida utmaning

Som första linjens chef inom Production Safety Equipment kommer du att leda en grupp på 18 tekniker. Du ansvarar för produktionen i totalt fyra olika verkstäder med allt från tillsyn, reparationer och modifiering av militära och civila flygplanskomponenter och personlig flygsäkerhetsutrustning. Verksamheten inkluderar även en del tillverkning.
 

Verkstäderna hanterar allt ifrån komposit- och plåtreparationer, glaspolering, tryckkärl, syrgasutrustning, flygsäkerhetsmateriel, personlig flygförarutrustning, fallskärmspackning, sömnad mm. Som stöd för verksamheten finns ingenjörer, planeringsfunktion mm som har ett tätt samarbete med produktionen i team.
 

Du kommer att leda och ekonomiskt ansvara för verksamhetens arbete där en viktig del är att bibehålla goda kundrelationer.

Med din erfarenhet av LEAN-principer kommer du löpande arbeta med att förbättra och effektivisera verksamheten för att stärka vår konkurrenskraft.
 

I din tjänst ingår bland annat:

 • Personalansvar
 • Arbetsmiljöansavr
 • Kompetensförsörjning
 • Lönesättning
   

Den du är idag

Vi söker dig, med en för tjänsten relevant högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande, som har ett stort intresse av ledarskap.
 

För att lyckas i rollen ser vi att du är tekniskt kunnig inom produktion och/eller flygindustrin och har erfarenhet av en ledande roll med personalansvar.
 

För oss är det viktigt att du som ledare kan leva upp till företagets grundvärderingar och vi värdesätter ett ledarskap med medarbetaren i fokus.
 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och för att passa i rollen tror vi att du:

 • är en förändringsledare som har mod och vilja att driva verksamheten framåt
 • är affärsmässig och sätter kunden i fokus
 • har förmåga att ge energi och skapa engagemang i gruppen
   

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt och B-körkort är ett krav.
Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är 2020-03-03

Vad du blir en del av

Support och Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Affärsenheten Gripen Support levererar supportlösningar som sträcker sig över hela Gripenflygplanets livslängd.

Avdelningen Maintenance Production är enhetens samlade kompetens för apparatunderhåll, reparation och fåstyckestillverkning. Vi möjliggör en effektivare verksamhet och konkurrenskraft för Support och Services.

Apply for job!