Group Reporting Controller

Vacancies 07 July 2020

Closing date

16-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Veronica Fors [C] +46 (10) 2167716
Peter Malmersjö +46 (13) 187124
Apply for job!

Vi söker en Group Reporting Controller till Saab i Linköping!

Din framtida utmaning

Vi ger dig som är intresserad av redovisning och rapportering möjlighet att få arbeta inom dessa områden. Som ett internationellt börsnoterat företag följer Saab IFRS och du kommer att arbeta med frågeställningar inom det området.

Ditt fokus i teamet kommer att vara att arbeta med koncernredovisning och koncernrapportering på olika sätt. Att kunna utnyttja och optimera vår systemanvändning blir en viktig del i ditt arbete. Du kommer därmed också vara en viktig del i framtagandet av Saabs externa och interna rapporter.

 

Utöver detta kommer du att arbeta med:

  •          Planering, upprättande och analys av bokslut, prognoser och budget för Saab-koncernen samt ekonomisk rapportering till koncernledning, styrelse och aktieägare.
  •          Samordning och rådgivning i redovisnings- och rapporteringsfrågor för koncernens affärsområden och dotterbolag.
  •          Utförande av ekonomiska analyser och utredningar.
  •          Utvecklingsmöjligheterna är många. Du är med och påverkar och utvecklar din roll och inriktningen på ditt arbete.
  •         Arbetet innebär nära kontakter med andra delar av Group Finance samt med affärsområdenas ekonomifunktioner.


Den du är idag

Du har arbetat med redovisning och rapportering, har ett logiskt och analytiskt tänkande kring dessa områden och ett stort intresse av att arbeta i moderna verktyg för koncernrapportering.     

Vi letar efter dig som tar initiativ och agerar på olösta frågor, du tar ansvar för din uppgift samt strukturerar och driver dina processer vidare. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är analytisk och tycker om att arbeta mot deadlines. Du kan arbeta självständigt men är samtidigt en god lagspelare.

Du är en civilekonom och har några års erfarenhet av att arbeta med redovisning och rapportering. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl engelska som svenska.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Du blir en del av Group Finance som är Saab-gruppens centrala funktion för ekonomisk analys, styrning och rapportering. Du kommer att vara en viktig medarbetare i koncernredovisningsteamet, Group Reporting & Accounting Principles, som idag består av fem medarbetare. Våra ansvarsområden och främsta arbetsuppgifter är ekonomisk analys, kontroll, uppföljning och rapportering för koncernen samt att säkerställa att koncernens redovisningsprinciper är förenliga med relevanta regelverk.


Du kommer att få arbeta i ett team som är öppet för förändring. Vi tar individuellt ansvar samtidigt som vi har högt i tak och har ett gott samarbete.

Tror du att du kan vara vår nästa medarbetare, tveka inte att söka! Sista ansökningsdag är 2020-08-16.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!