Grovplåtslagare

Vacancies 18 March 2020

Closing date

30-Apr-2020

Location

Karlskrona

Contact

Fredrik Bandling +46 (455) 683250
Apply for job!

Grovplåtslagare

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning.Din framtida utmaning
Är det dags att vidareutveckla dig inom plåtslagning? Saab Kockums har påbörjat produktionen av världens modernaste ubåtar med den absolut senaste tekniken. Samtidigt skapar vi i Karlskrona ett av världens modernaste skeppsvarv. Vi behöver dig! Du kommer få använda dina befintliga kunskaper igenom nybyggnationer, ombyggnationer, reparationer och tillbyggnationer av fartyg. Utöver det kommer du byggas på med kunskap som få personer i Sverige besitter! Du kommer vara med och bygga ubåt. Vi använder oss av en bred mängd svetsmetoder med allt ifrån MIG/MAG till TIG och robotsvetsning vilket gör att din kompetens och yrkesskicklighet ställs på prov. I ditt yrke kommer du komma i kontakt med en mängd olika specialstål för ubåtstillverkning.

Den du är idag
Vi ser att du som söker jobbet som svetsare hos oss har sedan tidigare erfarenhet av grovplåtslagning eller byggsmide. Som grovplåtslagare hos oss är det viktigt att du som medarbetare är noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Innan anställning kommer du att genomgång en säkerhetsprövning, ett hälsotest samt ett sitetest inom svetsning. Säkerhetsprövning innefattar bakgrundskontroll och drogtest. Att arbeta i vår produktion ställer krav på dig som medarbetare. Den hårda konkurrensen om utrymme, gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt. Därför bör du ha en förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamrater arbete.

Krav

·         För att passa in i tjänsten har du erfarenhet av byggsmide, grovplåtslagning

·         Utbildning eller relevant arbetslivserfarenhet av svetsning

·         Erfarenhet av avancerad ritningsläsning

·         Vana vid att arbeta i tjocka material, 10mm och uppåt

·         Flexibilitet, Samarbetsförmåga, Initiativförmåga

·         Datorkunskap

·         Erfarenhet av Skärbränning

 

 

 

Meriterande

·         Erfarenhet av svetsning i metod 136

·         Erfarenhet av Svetsning i metod 141 eller 111

·         Kunskaper inom riktning

·         Svetslicenser

·         Förvärmning av material

·         Erfarenhet av kolbågning / kolbågsmejsling

·         Tidigare arbete i materielgrupp 3

·         Tidigare arbete inom varvsindustrin eller liknande tung ståltillverkning

·         Heta Arbeten

·         Erfarenhet i tunnplåt och ventilationsarbetenOm Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!