Hårdvaruutvecklare med genuint teknikintresse

Vacancies 09 January 2020

Closing date

16-Feb-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Micaela Rogersten +46 (13) 181765
Apply for job!

Vad blir du en del av?

Vi söker förstärkning till området Mät- och Datasystem inom avdelningen för Flygprov och Verifiering. Vi svarar för utveckling, förvaltning och drift av flygande mätsystem, realtidssystem för övervakning och  programsystem.

Vårt område, som idag består av ca 40 medarbetare, är inne i ett expansivt skede och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla våra system för utprovningen av främst Gripen.

Du kommer att bli en del av ett mindre team som utvecklar våra tekniska system som används i samband med utprovningen. Systemen har en stor bredd och är allt från specialbyggd hårdvara för riggar, HW för mottagning av provdata i realtid till luftvärdig elektronik som används i provflygplan. Arbetet är inriktat mot elektronikutveckling och förutsätter ett brett tekniskt intresse. Arbetsgruppen präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete. 

På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling.

Din roll

Hos oss kommer din roll som elektronikingenjör innebära att du deltar i hela kedjan vid utveckling av apparater/system från kravställning, analys, design, inbyggd mjukvara, prototypframtagning fram till test och implementation. Du kommer även att arbete med felsökning och support av befintliga apparater och system. Du kommer att arbeta med övriga ingenjörer inom området och möjlighet till breddning inom andra teknikområden finns.

För att få en så bra start som möjligt får du i din introduktion ett antal utbildningar och en handledare som hjälper dig i din nya roll.

Den du är idag

Vi söker dig som är Civil-/Högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning mot elektronik och gärna har några års erfarenhet av hårdvarukonstruktion – analog och digital. Du har även god kunskap om schema- och layoutritning, kretskortsdesign. Du behärskar språk för konstruktion av programmerbara kretsar (VHDL och C). Du får gärna ha jobbat med Altium Designer för elektronikkonstruktion. Erfarenhet och kunskap inom områdena RF-teknik och mätteknik är meriterande.

Då arbetet även omfattar förvaltning av systemen som används vid flygutprovning ingår även felsökning och support som en del av arbetsuppgifterna. Denna verksamhet kan ibland vara tidskritisk och ställer krav på flexibilitet och stresstålighet. Är du en prestigelös person med engagemang och ett brett tekniskt intresse så kan du vara rätt person för oss.

Passar du in på ovanstående profil? Skicka in din ansökan redan idag. Vi intervjuar löpande.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringsspecialist Lisen Götze på +46734187765 eller rekryterande chef Micaela Rogersten på +46734181765.

Apply for job!