Head of Quality till Saab AB

Vacancies 17 June 2020

Closing date

02-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Jens Fredensborg +46 (10) 2171098
Pernilla Fahlström +46 (10) 2168833
Apply for job!

Är du vår nya affärsinriktade kvalitetschef som vill utvecklas i rollen samt i verksamheten?

Din Roll

Affärsenheten Communication and Tactical Solutions söker en chef för Kvalitet som vill leda och utveckla kvalitetsarbetet på BU CTS. Till din hjälp har du kvalitetssamordnare på respektive avdelning som är fyiskt placerade i Malmslätt, Arboga, Växjö, Östersund och Sönderborg i Danmark.
Ditt ansvar blir att säkerställa att ett anpassat effektivt verksamhetssystem utvecklas, vidmakthålls och dokumenteras för att stötta verksamheten och affärerna på affärsenheten Communication and Tactical Solutions

Mer konkret innebär det huvudsakligen följande arbetsuppgifter:

  • Vara affärsenhetens representant i kvalitetsfrågor
  • Samordna kvalitetsfrågor
  • Leda kvalitetsråd
  • Vid behov vara kontaktperson i kvalitetsfrågor mot kunder, såväl interna som externa.
  • Leda revisionsarbetet och genomföra kvalitetsrevisioner och utvärderingar (internt och externt)
  • Sammanställa och rapportera resultat från kvalitetsmätningar och revisioner kopplade till kvalitetsmål
  • Genomföra ledningens genomgång
  • Tillsammans med inköp utveckla inköpskvalitet
  • Föreslå och initiera förbättrande åtgärder


Som kvalitetschef stöttar du verksamheten, så vi kan leva upp till interna och externa krav samt bidrar till att avdelningarna och staben tillämpar en smart användning av Saabs processer samt ständigt utvecklar arbetssätt och verksamhet. Du rapporterar till stabschef, Head of Sourcing and Business Support och ingår i staben ledningsgrupp.short description of the role.

Din Profil

För att trivas uppskattar du ett nära samarbete med kollegor samtidigt som du är självgående, strukturerad och drivande. Du är social, trygg och stabil som person vilket märks i dina kontakter både internt och externt. Som chef för kvalitet har du förmågan att kombinera god affärsförståelse med ett professionellt ledarskap i din vardag. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper för att säkra en högpresterande och välfungerande verksamhet och funktion.

Du är akademiker med teknisk bakgrund eller har motsvarande kvalifikationer med några års erfarenhet. Du har erfarenhet av revisionsverksamhet i tillverkande industri gärna i kombination med tjänsteutveckling. Du har också erfarenhet av inköpskvalitet. Du får energi av att tillföra nytta för verksamheten, leverantörerna och kunderna.


Det är meriterande om du tidigare arbetet med förändringsledning samt erfarenhet av produktion. Du är också van användare av Officepaketet. Vi värderar god samarbetsförmåga och kommunikation högt, då arbetet bygger på samarbete både internt samt externt samt hantering av många kontakter samtidigt. Det är därför viktigt att du är en kommunikativ ledare och att du kan uttrycka dig både verbalt och i skrift flytande på både engelska och svenska på ett affärsmässigt sätt.

Tjänsteresor förekommer både nationellt och internationellt. Körkort är ett krav.
 

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vad du blir en del av

Affärsenheten Communication and Tactical Solutions inom affärsområdet Support and Services levererar supportlösningar och tekniska tjänster samt integrerade systemlösningar mot marknaderna Sverige, Danmark, Sydafrika och Australien. Enheten erbjuder mer detaljerat lösningar för fordonselektronik, kommunikation och CBRN (Chemical Biological Radiological Nuclear) samt ett brett utbud av tekniska tjänster för taktik och strid inom alla domäner. På affärsenheten Communication and Tactical Solutions kommer du bli en del av staben Sourcing and Business Support som består av strategiska och operativa inköpare samt kvalitet och verksamhetsutveckling.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här

Apply for job!