Helikoptertekniker

Vacancies 28 November 2019

Closing date

30-Dec-2019

Location

Frösön

Contact

Pernilla Vallbo [C] +46 (10) 2156046
Håkan Carlsson +46 (63) 156044
Apply for job!

Din roll

Vi arbetar i huvudsak med helikoptertyperna, MBB-BK117 C2 & D2 och AW 169 och vi söker certifierade helikoptertekniker med erfarenhet av arbete i Part-145 underhållsverkstad. Arbetet bedrivs på dagtid och i sektionen finns också andra verksamheter på andra orter med både helikopter- och flygplans-underhåll och där stöttning från Östersund kan förekomma.

Om du känner att du vill vara delaktig av en utmanande teammiljö där du har möjlighet att utveckla dig själv och din arbetsplats så kan SAAB Support and Service ha dom rätta förutsättningarna för dig.

Would you like to know more about the Saab-life and the benefits of joining us? Read our People Philosophy.

Din profil

Vi tror att du är en duktig helikoptertekniker med giltigt EASA Part-66 certifikat, B1 eller B2, som gillar utmaningar och som vill utvecklas i en stimulerande och spännande miljö. Du är van att ta stort ansvar, är initiativrik, har gott ordningssinne samt jobbar med lätthet i olika verksamhets/underhållssystem. Du är en engagerad lagspelare som arbetar bra i grupp och som är lösningsorienterad och kan svenska och engelska flytande i tal och skrift. Är du utbildad på helikoptertyperna EC 145 och/eller AW 169 är det meriterande. Resor kan förekomma i tjänsten så det är ett krav att ha svenskt B-körkort.

Obligatoriska färdigheter:

·         Giltigt EASA Part-66 certifikat B1 eller B2

·         Svenskt körkort, behörighet B

·         Goda kommunikationsförmågor på Engelska, muntliga och skriftliga

·         Goda kommunikationsförmågor på Svenska, muntliga och skriftliga

Önskvärda färdigheter:

·         Erfarenhet av helikopterunderhåll

·         Certifikat på helikoptertypen MBB-BK117 C2, MBB-BK117 D2 eller AW169 är meriterande

·         EASA Part-66 certifikat med C-behörighet är meriterande.
 

Vad du kommer att bli en del av

Support and Services är ett affärsområde inom Saab som levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad, för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Du kommer vara en del av SAAB Support and Services civila helikopter service i Östersund, en verksamhet som bedriver underhåll och modifiering av helikoptrar och där arbete på annan ort/land kan förekomma.

I din tjänst så kommer du jobba med erfarna tekniker och mekaniker I en miljö som främjar personlig utveckling och som hela tiden försöker förbättra arbetsprocesser och som sätter flygsäkerheten i första led.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan!

Apply for job!