IFS-Expert Avionics Systems

Vacancies 04 July 2019

Closing date

18-Aug-2019

Location

Huskvarna

Contact

Magnus Franzén [C] -
Christina Lublin +46 (10) 2154177
Apply for job!

Avionics Systems är en verksamhet inom den globala flyg- och säkerhetskoncernen Saab. Kunderna finns inom hela världen, och omfattar bland annat de stora flygplans- och helikoptertillverkarna Airbus, Boeing och Sikorsky. Avionics Systems har verksamhet på flera orter i Sverige och Sydafrika.

Vad du blir en del av

Vill du vara med och stötta vårt arbete med teknik i framkant i en miljö med både nationella och internationella kunder? Då är du välkommen till Avionics Systems. Våra medarbetare är vår allra viktigaste resurs och så kommer det alltid att vara, samtidigt ställer vi höga krav då vår ambition är att leverera produkter och system av högsta kvalitet. Vi ställer stor vikt vid att skapa förtroende både internt gentemot varandra men också gentemot våra kunder. Vi söker dig som vill arbeta i en miljö som kännetecknas av kunskap, förtroende och vilja.

Du kommer att bli en del av sektionen Configuration Management, en enhet som idag består av 10 medarbetare som arbetar med konfigurationsstyrning och som experter för IFS Applications. Vi är ett engagerat team med mycket kompetens och lång erfarenhet som finns på två orter; Järfälla och Jönköping, varför resor till viss del förutses.

Din framtida utmaning

Avionics Systems använder sig idag av IFS Chili, IFS Applications version 8 som förvaltas i samarbete med Business Area Surveillance.  Som IFS-expert hos Avionics Systems har man två uppdragsgivare IFS Chilis förvaltning och Avionics Systems verksamhet. Rollen har tre olika ansvarsområden systemutveckling, projektledning samt support och expertis till Avionics Systems IFS-användare.

Som IFS-expert hos oss kommer du att driva förbättringsprojekt och uppgraderingsprojekt både lokalt och ihop med andra affärsområden. Du kommer att driva och koordinera Avionics Systems förvaltning av nuvarande IFS version.  I dina arbetsuppgifter ingår att se till att organisationen använder IFS Applications på effektivaste sätt i produktion, utveckling och eftermarknad. Andra arbetsuppgifter är systemarbete och arkitektur av IFS Applications.  En viktig del i rollen som IFS-expert är att se till att Avionics Systems alla medarbetare alltifrån nya användare till experter inom olika verksamhetsområden får den utbildning de behöver.

Då rollen är central och viktig för Avionics Systems verksamhet och kräver stor kunskap inom affärssystem, regelverk och lokala arbetssätt är tanken att du till en början kommer arbeta som adept till Avionics Systems nuvarande IFS-expert.

Den du är idag

Vi ser gärna att du är en förändringsbenägen visionär med skin på näsan som är lyhörd för vad verksamheten behöver och vill. Vi söker dig som är drivande, diplomatisk, pedagogisk och som motiveras av att jobba för att ständigt förbättra och effektivisera våra arbetssätt. Vi ställer stor vikt vid din kommunikativa förmåga och din förmåga att samarbeta med dina kollegor.

Du har relevant högskoleutbildning i botten och stor erfarenhet av IFS Applications. Du har goda kunskaper om databaser och SQL-utveckling samt kunskaper om generella krav som ställs på affärssystem. Kunnande inom datorsäkerhet, informationssäkerhet, exportkontroll och flygsäkerhet är meriterande. Andra viktiga kvalifikationer är erfarenhet inom projektledning, konfigurationsstyrning, kravhantering och förståelse för förvaltningsmetoder. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Apply for job!