ILS Engineer

Vacancies 08 January 2020

Closing date

29-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Karin Lifvergren [C] +46 (10) 2168038
Thomas Nord +46 (10) 2164793
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi söker dig som vill skapa största möjliga tillgänglighet till lägsta möjliga livscykelkostnad för våra produkter.

Your role

Som ILS-ingenjör kommer du att arbeta med logistikstöd, Integrated Logistic Support, tillsammans med våra konstruktörer och påverka designen av våra produkter ur ett driftsäkerhetsperspektiv. Du kommer att utveckla underhållslösningar för produkternas hela livscykel och ta fram krav på nödvändigt logistikstöd för att vidmakthålla produkterna hos våra kunder.

Du kommer att komma i kontakt med flera av de ingående elementen inom ILS så som driftsäkerhets- och underhållsanalyser, reservdelsberedningar, utbildning och teknisk dokumentation. Arbetet sker oftast i projektform och i nära samarbete med övriga discipliner på företaget. Du kommer även att ha möjlighet att delta i vår verksamhetsutveckling för att ständigt förbättra våra processer och metoder.

Your profile

Vi tror att du är öppen och utåtriktad, då du skall ha lätt för att samarbeta både i små och stora projekt. Vi tror att du har ett allmänt teknikintresse och god förståelse för våra kunders behov och förväntningar. Då du planerar både ditt eget och ibland även andras arbete ser vi att du är serviceinriktad och har förmågan att se saker ur ett större perspektiv. Du bör ha en god analytisk förmåga och vara metodisk och noggrann. Att ständigt utvecklas och fördjupa dig inom området och produkten är för dig en naturlig del av arbetet.

Din formella bakgrund är teknisk utbildning, gärna med lägst kandidatexamen, och du har goda kunskaper i både svenska och engelska. Erfarenhet av ILS och/eller försvarslogistik är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

What you will be a part of

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, utvecklar vapensystem och produkter inom försvarsindustrin. Våra teknikområden innefattar bland annat understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och utbildningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vi har ett integrerat arbetssätt tillsammans med övriga delar av företaget och är delaktiga under produktens hela livscykel. ILS-teamet är en del av utvecklingsavdelningen på Dynamics i Linköping där du kommer att ha din huvudsakliga arbetsplats. Resor i tjänsten förekommer. Hos oss står teamkänsla och teknikutveckling i fokus.

Apply for job!