Information Assurance Airborne Early Warning and Control and other ISR solutions

Vacancies 19 May 2020

Closing date

19-Jun-2020

Location

Göteborg

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Stefan Karnevi +46 (31) 7949055
Apply for job!

Information Assurance Airborne Early Warning and Control and other ISR solutions

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Den snabba pågående digitaliseringen kräver kontinuerligt förbättrad och uppdaterad cybersäkerhet och dataskydd för att upprätthålla integriteten och tillgängligheten för data och system.

Vi söker därför en systemingenjörer med fokus på IT säkerhet för våra produkter inom flygburna radar och övervakningssystem.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna att arbeta med och definiera:

 • Hotanalys
 • Säkerhetsarkitektur
 • Nätverkssäkerhet
 • Härdning
 • Autentisering och åtkomstkontroll
 • Säkerhetsloggning och loggfilsanalys

Din profil

En systemingenjör är en teknisk ledare som med brett tekniskt kunnande och god applikationskännedom säkrar att Saabs konstruktionsarbete leder till en bra och ekonomiskt bärkraftig produkt.

För tjänsten som systemingenjör är det meriterande att ha:

 • Kännedom om standarder, guidelines och best practice inom cyber-/informationssäkerhet
 • Erfarenhet av Linux- och Windowsbaserade system och nätverk
 • Erfarenhet COMSEC, t.ex. radiokrypton, EMSEC /TEMPEST
 • Kännedom om molnteknik och containerisering
 • En bred teknisk kompetens och analysförmåga, god kommunikations och samarbetsförmåga God affärsförståelse och kundfokus
 • Kunskap och förståelsen av arbete i en internationell miljö
 • Erfarenhet av konstruktion av komplexa tekniska system
 • Kunskap om agila metoder och arbetssätt
 • Ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga
 • Förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare
 • Stark drivkraft och förmåga att tillföra energi till gruppen

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad blir du en del av

Business Area Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Affärsenheten Radar Solution ansvarar för markbaserade och flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i fem Product Units.

System Design, AEW&C är en av två grupper och ansvarar för AEW&C System kosntruktion för samtliga AEW&C projekt. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls.

System Design, Sensor är den andra gruppen som fokuserar på System konstruktion för Signal och databehandling, sekundärsensorer och kompletterande sensorystem.

Vi arbetar med agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv.  Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Vill du lära dig mer om Surveillance kan du läsa här:
https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Du är välkommen in med sin ansökan antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta:
Stefan Karnevi
+46 73 4379055.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!