Ingenjör elektronik och styrsystem – underhåll flyg

Vacancies 10 July 2019

Closing date

31-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Rebecka Svahn +46 (10) 2164490
Mikael Axelsson +46 (13) 231400
Apply for job!

Vi söker nu en systemingenjör som vill vara med och utveckla vårt framtida arbete med test- och underhållsutrustning till Gripen och andra flygande system!

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss kommer du att arbeta med att utveckla, kravställa, designa, konstruera och verifiera test- och underhållsutrustning till militära och civila flygplan och helikoptrar.

Arbetsuppgifterna består av att delta i och driva utvecklingsprojekt där fastställande av krav, design, realisation, verifiering och driftsättning ingår. Du kommer att ha mycket kontakt med både underleverantörer och partners både i och utanför Sverige. Arbetet innebär även att utveckla nya styrsystem (PLC) till testutrustningar och att uppgradera samt modifiera styrsystem till äldre testutrustningar. Vår dokumentation sker på engelska.

En viktig del i arbetsuppgifterna är att tillhandahålla både tekniskt och praktiskt stöd till vår underhållsverkstad samt tekniskt stöd till vår marknadsstab, till exempel i samband med framtagning av offerter och kalkyler. Kombinationen med att både driva vår utveckling och förmågan att praktiskt hjälpa till i vår underhållsverkstad har varit en framgångsfaktor för oss och därmed också en väldigt viktig del i denna tjänst.

Arbetet bedrivs mycket självständigt och erbjuder stora möjligheter till variation och utveckling, både teoretiskt och praktiskt, inom ett mycket brett verksamhetsområde. Resor i tjänsten kan förekomma, både inom och utanför Sverige, och i framtiden ser vi goda möjligheter till utlandstjänstgöring för den som vill och kan.     

Den du är idag

Du är idag ingenjör med en bred kompetens med inriktning på elektronik och styrsystem, du har kunskaper inom både analog och digital teknik, du har en analytisk förmåga och kan realisera dina idéer.

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och driver processen vidare. Du gillar att lösa tekniska problem och har en god förmåga att samarbeta med prestigelöshet och flexibilitet.

Vi tror att du har högskoleingenjörsutbildning inom elektronik/elektromekanik alternativt några års arbetslivserfarenhet av utvecklingsarbete på styrsystem baserade på PLC. Tidigare erfarenhet av en teknisk tjänst där du arbetat med dokumentation och/eller underhållsarbete inom Saab är meriterande.

Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet inkluderar dokumentation på både engelska och svenska.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placeringsort är Malmslätt, Linköping.

Vad du blir en del av

Inom vårt affärsområde Support&Services (S&S) blir du en del av enheten Test Equipment, som är vår samlade kompetens för underhåll och reparation samt utveckling som möjliggör en effektivare verksamhet och ökad konkurrenskraft för S&S affärsenheter. Vi finns på tre orter.

Vårt område produktionssupport i Malmslätt består av 14 medarbetare uppdelade i fyra produktionsgrupper. Underhållsproduktionen supportas av områdets sektioner för engineering och logistik.

Sektionen Mecanikal  ansvarar för att tillhandahålla tekniska tjänster för underhåll inom mekanik, elektromekanik och säkerhetsmateriel för både militära och civila flygsystem. I sektionen ingår Underhåll / Reparation ,Produktionsstöd, Kalibrering, Utveckling, tillverkning.

Övrigt information: Vi vill ha din ansökan senast 31/8 och om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Mikael Axelsson, rekryterande chef: +46 13 231400

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging setting, Saab may well have the conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!