Ingenjör som vill designa Gripens styrsystem

Vacancies 17 September 2020

Closing date

09-Oct-2020

Location

Linköping

Contact

Anna Hallin [C] +46 (73) 4187722
Peter Rosander +46 (13) 184322
Apply for job!

Din framtida utmaning

Vi söker nu förstärkning till vårt team med styrlagsdesigners för JAS 39E/F. JAS 39 E/F är ett grunden instabilt flygplan och behöver ett reglersystem för att kunna flyga och för att få goda flygegenskaper.

Som designer av det systemet kommer du att arbeta i ett team om cirka fem personer som utifrån reglertekniska och flygtekniska teorier tar fram mjukvaran till Gripens styrdator. Den framtagna mjukvaran utvärderas därefter båda analytiskt i Matlab/Simulink, i våra flygsimulatorer av dig själv eller våra testpiloter samt i slutändan under faktiska flygprov. Som styrlagsdesigner deltar du i alla delar av design- och utvärderingsfaserna.

Den du är idag

Du har en civilingenjörsexamen i exempelvis flygteknik, teknisk fysik, elektroteknik eller maskinteknik. Forskarutbildning inom ett relevant teknikområde är meriterande. Tidigare arbetslivserfarenhet ifrån produktutveckling inom reglerteknisk design eller erfarenhet av flygindustri ses som en fördel. Likaså är utbildning eller på annat sätt tillskansade kunskaper i Matlab/Simulink samt programspråket C fördelaktigt. Då mycket av arbetet inbegriper att utvärdera och bedöma flygegenskaper så ses innehav av eget flygcertifikat som meriterande men är inte något krav. All dokumentation sker på engelska, därför är goda engelskkunskaper ett krav.

 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placeringsort är Linköping.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området flygteknik är en del av affärsområdet Gripen E/F under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-10-09.

Apply for job!