Installatör

Vacancies 28 June 2019

Closing date

25-Aug-2019

Location

Växjö

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Patrik Bergsten +46 (31) 7949948
Apply for job!

Installatör med möjlighet att resa sökes till vår verksamhet i Växjö!

Din roll

Du erbjuds ett varierat arbete med fokus på installation och driftsättning av teknisk utrustning för Remote Tower på flygplatser samt arbete i vår produktion med montering av våra produkter. Produktionen sker i vår verkstad i Växjö. I ditt arbete ingår även framtagning av teknisk dokumentation så som ritningar, installationsunderlag och manualer etc.

Du medverkar vid installation och driftsättning av våra system, vilket innebär att du får möjlighet att resa internationellt. Resorna sträcker sig i allmänhet mellan en och två veckor i taget och du bedöms göra cirka 5-10 installationsresor per år.
 

Som installatör kommer du främst att arbeta med:

 • Installationsarbeten på flygplats
 • Bearbetning montering av elektronisk utrustning
 • Lödning och kabeltillverkning
 • Kvalitetskontroll/test av färdiga moduler
 • Godsmottagning och materialhantering med inlägg och uttag från förråd
   

Vi tror på ett öppet klimat och en platt organisation där allas åsikter och idéer är välkomna, vilket är en förutsättning för vår utveckling framåt. Hos oss ges du därför möjlighet att påverka din egen karriärmässiga utveckling där dina intresseområden styr riktningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som:

 • Har tidigare arbetslivserfarenhet som omfattar mast och stolparbete
 • Har teknisk utbildning inom tex elteknik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom mekanik eller el-montering och installationsarbete
 • Har god vana att tyda el/kretsschema
 • Har möjlighet och uppskattar att resa i tjänsten
 • Uppskattar ett varierat arbete med fokus på montering och installation
 • Har erfarenhet av felsökning samt problemlösning i sammansatta system
   

För att lyckas i rollen som installatör behöver du god förmåga att lösa tekniska problem och uppskattar att arbeta med ständiga förbättringar. Du är självgående, tar gärna egna initiativ och ser möjligheter snarare än hinder i det dagliga arbetet. Vidare är du kvalitetsmedveten, noggrann och månar om att uppfylla uppsatta mål och kvalitetsstandarder.

Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt har förmågan att kommunicera på ett tydligt och konstruktivt sätt. Du uttrycker dig obehindrat på såväl svenska som engelska, i både tal och skrift. Vidare har du god datorvana och goda kunskaper inom Officepaketet.

Våra installationer omfattar även klättring på hög höjd i torn, varför det även är meriterande om du redan har intyg för mast- och stolparbete.

Övrigt

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser framemot din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vad du blir en del av

Air Traffic Management (ATM) är en enhet inom Saab som utvecklar världsledande produkter inom området flygtrafikledning, bland annat Remote Tower (fjärrstyrd flygtrafikledning) och IATS (Integrated Air Traffic Control Suite). Dessa system används primärt för att effektivisera flygtrafikledningen världen över, vilket ställer mycket höga krav på säkerhet och tillgänglighet. Systemen har ett brett tillämpningsområde som sträcker sig från små lokala flygplatser till världens största.

Våra lösningar ligger i teknikens framkant och för rätt person finns stora möjligheter att arbeta med utvecklande och utmanande arbetsuppgifter, tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Vi är i en expansiv fas där antalet kundprojekt ökar och vi behöver därför förstärka vårt produktionsteam i Växjö. Vår verksamhet finns idag även i Göteborg, Apeldoorn (Nederländerna) och Syracuse (USA).

Läs gärna mer om vår produkt Remote Tower: https://saab.com/security/air-traffic-management/digital-tower-solutions/remote-tower/

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Apply for job!