IT- och Digitaliseringskoordinator - Aerostructures

Vacancies 03 July 2020

Closing date

28-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Magnus Franzén +46 (10) 2169244
Stefan Rönnmark +46 (13) 184898
Apply for job!

Vad blir du del av

Industrial Products and Services (IPS) är ett affärsområde inom Saab som fokuserar på civil business-to-business (B2B). Med rötterna i vårt militära kunnande utvecklar vi idag system och produkter för en mer hållbar och effektiv flygindustri, och tillhandahåller unik och ledande teknologi för traffic management och civil säkerhet. IPS erbjuder även tjänster inom cyber security, digitalisering och automatisering till framför allt industri-, säkerhets- och försvarssektorn. I affärsområdet ingår Aerostructures, Avionics Systems, Traffic Management och det oberoende konsultföretaget Combitech. IPS har ca. 3500 medarbetare och omsätter ca. 6.000 MSEK.

Aerostructures utvecklar, industrialiserar och producerar flygplansstruktur med ingående system till främst civil flygindustri över hela världen. Enheten är en integrator som har helhetsansvar för projekt innehållande utveckling, industrialisering och produktion av delar till kundernas flygplan. Affärerna drivs i en internationell miljö där kunderna är främst Airbus och Boeing, men produktion av kompositdelar till bl a Gripenprogrammet ingår i verksamheten.

Affärerna driver verksamheten framåt och vi har ökad samverkan med internationella partners där vi bland annat driver en egen verksamhet i Indien.

Vi har påbörjat resan med att digitalisera verksamheten och bygga vår smarta fabrik. Med digital teknik och omställning av verksamheten tar vi klivet in i framtiden. Vill du vara med på vår resa?

 

Din roll som IT- och digitaliseringskoordinator hos oss blir…

Inom industrin sker en spännande utveckling just nu -  automatisering , smartare produktion och snabbare processer. Vi söker ingenjör som vill vara med på denna resa!

Som IT- och digitaliseringskoordinator så ingår du i vårt Lean-team som driver, utbildar och koordinerar förändringsarbete, där digitaliseringsarbetet går hand i hand med Lean och en effektivare verksamhet. Din roll i teamet kommer vara att leda verksamhetens digitaliseringsarbete samt stödja affärsenheten i IT-frågor, kravställa och effektivisera nuvarande IT-arkitektur.

 

Vem är du?

Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning IT eller liknande samt har erfarenhet av automation och industriell IT. Affärsenheten driver utveckling av både affärer och verksamhet i projektformat, att ha erfarenhet och förmåga av att ta ledarskap i projekt är det en merit.

Du har ett stort intresse för förändringsledning, IT-system, information och teknik och brinner för att ständigt utveckla och förbättra lösningar. Du ser möjligheterna med digitalisering, automatisering och Cloud och vill vara med och förenkla och förbättra lösningarna i vår verksamhet.

Vi tror att du har en vilja att driva förbättring- och förändringsarbete, och du har en inre drivkraft av att vilja få företag och människor att arbeta smartare och enklare. vågar testa ny teknik, är utåtriktad och har stor förmåga att skapa och bibehålla både interna och externa relationer. Då vi i hög grad jobbar med internationella kunder har Du god förmåga att kommunicera kring problem och lösningar både på svenska och engelska.

För oss på Aerostructures är människorna vår absolut viktigaste resurs. Samverkan inom affärsenheten och affärsområdet är viktigt och vi tror att du är en öppen nyfiken person som bidrar till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla. Du är inte rädd för nya utmaningar, har en positiv inställning och tar egna initiativ. Du tycker att det är inspirerande att vara med och driva fram stora som små projekt och förstår vikten av en bra kundrelation.

Kom och gör skillnad

Hos Aerostructures erbjuder vi spännande och utvecklande uppdrag samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Hos oss är du med och utvecklar affärsenheten och våra affärer och naturligtvis våra möjligheter att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har en spännande resa framför oss där bl a digitalisering ar en viktig del i vår fortsatta utveckling.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Apply for job!