IT Manager BU Airborne ISR

Vacancies 28 June 2019

Closing date

18-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Emelie Staaf +46 (10) 2166520
Gunnar Besson +46 (13) 185789
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Det sker just nu väldigt mycket på affärsenhet Airborne ISR och vi ser ett behov att avlasta den IT Manager som hittills har hanterat 2 affärsenheter parallellt.


Vad du blir en del av

Support and Services är ett affärsområde inom Saab som levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar över hela livscykeln. Verksamheten inom Support & Services bedrivs inom fyra affärsenheter med fullt resultatansvar med dedikerade IT Managers från Business Support staben. ICT funktionen är organiserad inom Stab Business Support och har till uppgift att stödja affärsenheter, staber och ledning  samt att samverka med andra intressenter inom Saab-koncernen. Gruppen består idag av 6 medarbetare med delvis olika ansvarsområden.


Din framtida utmaning

Vi söker en erfaren person som tar rollen som IT Manager för affärsenhet Airborne ISR. I rollen ansvarar du för att din affärsenhet har erforderligt och kostnadseffektivt IT stöd för den verksamhet som bedrivs.


Din organisatoriska placering blir i ICT funktionen där du rapporterar direkt till Support & Services IT chef. Arbetets karaktär förutsätter att du är lösningsorienterad och självständig och med många interna och externa kontaktytor så förutsätts du ha god kommunikativ förmåga och lätt att samarbeta med andra. Ditt arbete kommer i hög grad ske i samverkan med affärsenhet Airborne ISR, dina kollegor inom ICT funktionen och Group ICT. Rollen innebär också att du representerar Support & Services i flera Saab-interna råd och styrgrupper.


Den du är idag

Du är förmodligen en erfaren civilingenjör eller motsvarande med ett intresse och gärna erfarenhet från att ha jobbat med systemlösningar. Du gillar att omsätta verksamhetens behov till effektiva IT lösningar levererade av Group ICT.

Du är social och initiativrik med en bra kommunikativ förmåga även på engelska.
 

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.
 

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Apply for job!