Kablagekonstruktör för Mechanics & Cabling

Vacancies 17 May 2019

Closing date

12-Jun-2019

Location

Göteborg

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Mattias Skogsberg +46 (31) 7948891
Apply for job!

Kablagekonstruktör för Mechanics & Cabling, Airborne Engineering

Vill du vara med och utveckla världsledande radarsystem för både avancerad luftburen, markbaserad och marin radar på Saab Surveillance i Göteborg?

Är du en erfaren el-konstruktör med inriktning kablage och som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem och som gillar att arbeta i agila team?

Din roll

Avdelningen för Airborne engineering, söker en kablagekonstruktör till gruppen Mechanics & Cabling. Till den gruppen söker vi dig som vill arbeta med avancerad produktutveckling inom Saab:s olika teknikområden. Arbetet bedrivs vanligtvis i projektform i agila utvecklingsteam med produktfokus, vilket innebär ett nära samarbete med konstruktörer från andra teknikområden, såväl som med vår egen produktionsenhet. Utvecklingsteamen leds av var sin Mechanical Team leader. Inom teamen finns både mekanik- och kablage kompetenser och alla jobbar mot gemensamma mål och vi lägger därför stor vikt vid samarbetsförmåga.

Du kommer ingå i ett av dessa utvecklingsteam och kommer bidra till att teamet lyckas med sina projektleveranser. Just nu står vi i ett läge där stora nya utvecklingsprojekt startar och många utmaningar kommer att finnas i teamet som jobbar med senaste tekniken inom antennutveckling. Den nya AESA tekniken ställer höga krav på vårt kablage och ett nära samarbete krävs med de mekanister som jobbar i teamet.

Din profil

Du har troligtvis en teknisk bakgrund inom elektronikdesign, mekatronik eller liknande kombinerad med arbetslivserfarenhet alternativt specialintresse inom kablagekonstruktion. Vi söker dig som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem och som är engagerad, drivande, målfokuserad, praktiskt lagd och resultatorienterad i ditt arbetssätt. Du har viljan att ständigt utvecklas både som människa såväl som tekniker.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. God samarbetsförmåga men även kunna arbeta självständigt är viktigt för att fungera väl i arbetet. För att lyckas krävs att vi hjälper varandra och ett väl fungerande samarbete är grunden för det.

Vad du blir en del av

Gruppen ansvarar för mekanik- och kablagekonstruktion för Saab Surveillance Airborne-produkter, samt mikrovågsnära konstruktioner för Surface produkter. Läs mer om våra produkter här: https://saab.com/air/#sensor-systems

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Saab? Läs vår: People Philosophy

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.”

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!