Konstruktör Mekanik

Vacancies 03 July 2020

Closing date

16-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Johanna Liljedahl +46 (73) 4184454
Apply for job!

Vad du blir en del av

Vi söker nu en utvecklingsingenjör till en av mekaniksektionerna på Saab Dynamics med placeringsort i Linköping. Sektionen du kommer ingå i består av ca 20 konstruktörer som ansvarar för nyutveckling och underhåll av mekaniska system samt komponenter, till våra undervatten och missilsystem.


Din roll

Du kommer att arbeta i ett mindre team tillsammans med andra konstruktörer och i nära samarbete med projektledare, beräkningsingenjörer, produktionstekniker och inköpare. Som mekanikkonstruktör kommer du att arbeta med kravhantering, specificering, konstruktion, verifiering och dokumentation. Du ingår i ett team kopplat till flera utvecklingsprojekt. I din roll har du många kontakter internt inom Dynamics men också med andra affärsenheter samt med externa leverantörer. Internationella tjänsteresor till leverantörer och att besöka konferenser kan förekomma.

Beroende på din bakgrund och intresse kan det också ingå att leda arbetsgrupper, vilket innebär att du har ansvar för gruppens prestationsmål vad gäller teknik, tidplan och kostnad. Arbetet ger en bred förståelse för Dynamics verksamhet, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.


Din profil

För den här rollen bör du ha en civil- eller högskoleingenjörs utbildning samt gärna några års erfarenhet inom konstruktionsarbete.

Du är bekant med Catia eller liknande CAD-verktyg. På sektionen används Catia 3DExperience. Kunskap om lättvikt- och kompositkonstruktioner värdesätts. Utöver detta är erfarenhet av att leda team eller projekt starkt meriterande. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning eftersom muntlig och skriftlig kommunikation med våra partners sker på engelska, samt en stor del av dokumentationen.

Vi söker dig som har ett starkt intresse för mekaniskt avancerade konstruktioner där man behöver använda den senaste tekniken för att uppfylla de tuffa produktkraven. Du kan ta ett stort helhetsansvar och är van att självständigt planera, strukturera och driva ditt arbete mot ständiga förbättringar. Du har en god förmåga att uttrycka dig verbalt och skriftligt. Du behåller ditt lugn även i pressade situationer. Du är positiv, gillar att arbeta med människor och har lätt för att skapa och underhålla relationer.


Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därmed kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum. Söker du ett stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag!

 

Apply for job!