Kreativ mjukvarukonstnär till Innovation Lab

Vacancies 17 February 2020

Closing date

15-Mar-2020

Location

Göteborg

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Ulf Näsström +46 (31) 7949051
Apply for job!

Kreativ mjukvarukonstnär till Innovation Lab

Om du trivs i en kreativ miljö och gillar att hitta lösningar på problem genom att använda ny teknik så är Innovation Lab platsen för dig! Vårt mål är att få Saab AB att bli bättre på att arbeta med mjukvara och minska tiden från idé till prototyp.

Din roll

Som medlem i vårt Innovation Lab kommer du ta fram lösningar på idéer och koncept från organisationen, men också idéer från labbet själva. Du kommer vara i kontakt med containers, AI och ML, och lagring av stora mängder data. Vi ser att behovet av att använda open source ökar för att behålla tempot i utvecklingen och vi uppmuntrar dig att ge tillbaka till open source världen.

Dina uppgifter består av att:

·         Testa och utvärdera idéer och concept

·         Utbilda våra kollegor om vad som händer inom teknikutveckling

·         Öka hastigheten så att våra kollegor kan testa nya idéer

·         Digitalisera vår infrastruktur

Din profil

Vi letar efter dig med teknisk bakgrund som trivs i att utmana status quo, med inställningen att du aldrig blir fullärd. Det är viktigt att du både kan arbeta i team  och självständigt. Det viktigaste är att du trivs med att jobba inom lösa ramar.

Krav på kompetens:

·         Mjukvaruutveckling (gärna med tidigare erfarenheter efter utbildning)

·         God kommunikation i både tal och skrift, både svenska och engelska

·         Högskole/universitetsutbildning

Meriterande kompetens:

·         Erfarenhet med containers och containerisering

·         Erfarenhet med Java/C/C++/Python

Vad du blir en del av

Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en världsledande leverantör av system för bl.a. sensorer och självskyddssystem. Affärsenhet Radar Solutions är ansvarig för Radarprodukter i flygande-, markbaserade- och marina system. Innovation lab är organiserat inom Software Design.   

Saab Radar Solutions driver ett Innovation Lab med syfte att göra oss bättre på mjukvara. Vårt fokus är att hitta innovationer inom organisationer, testa och utvärdera dem för att se om det är något att gå vidare med. Innovation Lab består av medlemmar med olika tekniska bakgrunder för att få en större teknisk spridning. Du kommer bli en del av ett team som inte ser några gränser. Det är upp till teamet att hitta en passande lösning med existerande teknik!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Saab? Läs vår People Philosophy

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och

marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!