Kvalitetsledare inom utvecklingsavdelningen på BA Dynamics

Vacancies 19 May 2020

Closing date

07-Jun-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Anna Otterborg +46 (10) 2160657
Apply for job!

Vill du axla en viktig roll i våra utvecklingsteam och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter? Ansök i så fall till tjänsten Kvalitetsledare inom utvecklingsavdelningen.


Din roll

Du kommer primärt att ha rollen som Project Quality Manager (PQM)och i denna roll stötta projekten med kvalitetsrelaterade aktiviteter för att säkerställa att vi når rätt kvalitet på genomförandet av våra utvecklingsprojekt och därmed säkerställer god leveransprecision i våra åtaganden.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stötta utvecklingsprojekten med planering och genomförande av kvalitetsrelaterade aktiviteter
  • Planera och genomföra revisioner med avseende på kvaliteten i utvecklingsprocesserna
  • Planera och genomföra revisioner med avseende på processuppfyllnad och efterlevnad av befintliga planer
  • Under systemutvecklingsfasen säkerställa kvaliteten på genomförandet av tekniska granskningar
  • Leda kvalitetsrelaterade utredningar och ansvara för leassons learned med fokus på utvecklingsuppdragen


Du kommer också att vara delaktig i arbetet med kontinuerliga förbättringar gällande utvecklingsprocesserna i vårt verksamhetssystem.


Din Profil

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kvalitetsfrågor och vill anta utmaningen att vara delaktig i att vi lyckas utveckla framgångsrika system med god leveransprecision.

För att kunna anta denna utmaning måste du ha en teknisk bakgrund med minst högskoleingejörsexamen som grund och flera års erfarenhet från utveckling av komplexa system.

Erfarenhet från tidigare arbete inom kvalitet och verksamhets-/kvalitetssystem avseende systemutveckling är starkt önskvärd.

Du tycker om ordning och reda och är strukturerad, noggrann och social och trivs med att jobba såväl enskilt som i team.

Du har god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placeringsort är Linköping. I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vad du blir del av

Du kommer att tillhöra projektkontoret (PMO) inom Dynamics utvecklingsenhet. Avdelningen ansvarar bland annat för projektledning, projektsupport, konfigurationsledning och utvecklingskvalitet. Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds, - missil- och undervattensprodukter.

Utvecklingsenheten består av ca 700 medarbetare varav 500 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping. Vårt arbete sker ortsövergripande. 

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Läs mer om affärsområde Dynamics här.

Apply for job!