Kvalitetsledare på SAAB Dynamics

Vacancies 11 June 2020

Closing date

17-Aug-2020

Location

Karlskoga

Contact

Anna-Maria Törshagen +46 (10) 2171335
Daniel Blomér -
Apply for job!

Vill du axla en viktig roll i våra utvecklingsteam och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter?
Ansök i så fall till tjänsten som Kvalitetsledare inom utvecklingsavdelningen på Saab Dynamics.

Din roll

Du kommer primärt att ha rollen som Project Quality Manager och i denna roll stötta projekten med kvalitetsrelaterade aktiviteter för att säkerställa att vi når rätt kvalitet på genomförandet av våra utvecklingsprojekt och därmed säkerställer god leveransprecision i våra åtaganden.
Kvalitetsledare ansvarar för planering, genomförande och rapportering av aktiviteterna för kvalitetssäkring och kvalitetskontroll inom utveckling och projektledning.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Agera som representant för intressenter i kvalitetsfrågor.
 • Stötta utvecklingsprojekten med planering och genomförande av kvalitetsrelaterade aktiviteter.
 • Planera och genomföra revisioner avseende processuppfyllnad och efterlevnad av befintliga planer samt kvaliteten i utvecklingsprocesserna.
 • Under utvecklingsfasen säkerställa kvaliteten på genomförandet av tekniska granskningar.
 • Leda kvalitetsrelaterade utredningar och ansvara för lessons learned med fokus på utvecklingsuppdragen.
 • Delta i risk- och möjlighetshanteringsaktiviteter.

Du kommer också att vara delaktig i arbetet med kontinuerliga förbättringar gällande utvecklingsprocesserna i vårt verksamhetssystem samt identifiera och införa förbättringar i arbetssätt.

Din Profil

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kvalitetsfrågor och vill anta utmaningen att vara delaktig i att vi lyckas utveckla framgångsrika system med god leveransprecision.

 • För att kunna anta denna utmaning behöver du ha en teknisk bakgrund med minst högskoleingenjörsexamen som grund.
 • Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet från utveckling av komplexa system.
 • Erfarenhet från tidigare arbete inom kvalitet och verksamhets-/kvalitetssystem avseende utveckling är starkt önskvärd.
 • Du tycker om ordning och reda, är strukturerad, noggrann och social, samt trivs med att jobba såväl enskilt som i team.
 • Du har god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Vad du blir del av

Du kommer att tillhöra projektkontoret inom Dynamics utvecklingsenhet. Projektkontoret inom utveckling ansvarar bl.a. för projektledning och support av tyngre utvecklingsprojekt för de tre affärsenheterna Missile Systems, Ground Combat och Underwater Systems.

Utvecklingsenheten består av ca 700 medarbetare varav 500 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping. Vårt arbete sker ortsövergripande. 

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder en marknadsledande produktportfölj som omfattar markvapen, missilsystem, torpeder, obemannade undervattensfordon, träningssystem och avancerade kamouflagessystem för väpnade styrkor. Produktportföljen består också av nischprodukter för civila och försvarsmarknader som undervattensfordon för offshoreindustrin.

Läs mer om affärsområde Dynamics här.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver att du blir godkänd i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placeringsort är Karlskoga.

Sista ansökningsdag: 2020-08-16. I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Apply for job!