Luftvärdighetsingenjör V5

Vacancies 27 January 2020

Closing date

01-Mar-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Annika Svensson +46 (13) 181167
Apply for job!

Vad du blir en del av
 

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Upprampningen av tillsyner Gripen C/D och kommande leveranser av Gripen E gör att vi snabbt måste växla upp organisationens förmåga att hantera planering och beredning av underhåll inkl systemkunskap i MRO och FENIX.
 

Vi söker därför nu en Luftvärdighetsingenjör till våra JAS 39 underhålls och leveranshangarer i Tannerfors.

Din roll

Som Luftvärdighetsingenjör V5 blir din huvuduppgift att hålla kontroll på komponenter samt på det kompletta luftfartyget och tillse att allt underhåll är genomfört enligt data från Underhållsplan och design. Luftvärdighetsingenjör lägger beställningar till verkstäderna V6A och V5G som sedan utför beställt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är beskrivna nedan, tillkommande arbetsuppuppgifter kommer att förekomma delar av tiden samt resor i och utanför Sverige. Mer information fås under intervjufasen:

  • Planera och följa upp underhåll på komplett luftfartyg
  • Planera och följa upp komponenter
  • Skapa struktur och kvalitetssäkra arbetssättet i FENIX och ERP-MRO

Skall krav:

  • Flerårig erfarenhet i V6D eller CAMO verksamhet
  • God kunskap i FENIX, ERP, Sherpa
  • Flytande Engelska i tal och skrift

Bör:

  • Bekväm i rollen att ha kontakt med Slutkunden
  • C-behörig på 39C/D eller tillräckligt med erfarenhet för att söka behörighet
     

Din profil


Vi söker dig som har erfarenhet av V6D eller CAMO på 39 eller liknande luftfartyg. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som vilja, driv och förmågan att arbeta som ett team. Hittar vi just dig som har dessa egenskaper kan tjänsten till del anpassas för den sökande.

Vi är en verksamhet i tydlig uppgång där vi nu satsar både på personal, materiel och lokaler för att möta de önskemål våra slutkunder har på support till sitt flygsystem, supporten gäller både här hemma och utomlands.

Utlandsresor samt resor inom Sverige kommer frekvent förekomma i tjänsten, men din anställningsort och huvuddelen av din arbetstid kommer vara i Tannerfors, Linköping

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Apply for job!