Luftvärdighetsingenjör

Vacancies 08 July 2019

Closing date

09-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Linus Hall [C] +46 (10) 2167734
Jörgen Meijer +46 (13) 183646
Apply for job!

Din framtida utmaning

Som luftvärdighetsingenjör inom designorganisationen kommer du, tillsammans med dina kollegor på Luftvärdighetsdokumentationskontoret, att ansvara för att leda certifierings- och luftvärdighetsarbetet inom verksamheten samt säkerställa att arbetet sker enligt luftfartsmyndigheters förväntan.

Luftvärdighetsdokumentationskontoret ska även säkerställa att våra flygande produkter är godkända/certifierade inom vårt civila designtillstånd. Detta innebär att vi ansvarar för certifieringsarbetet och rapportering mot luftfartsmyndighet för Special Mission Aircraft.

Du kommer omväxlande att arbeta både med breda frågeställningar och detaljfrågor och du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt i ditt arbete. Detta ger goda möjligheter till personlig utveckling.

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet/intresse av utveckling av flygande produkter, gärna inom den civila sektorn. Vi ser gärna du har jobbat med luftvärdighetsfrågor och certifiering av flygande produkter tidigare men det är inget krav. Det kan också vara så att du har en annan bakgrund där du förvärvat din tekniska kompetens inom området flygande produkter på annat sätt och där du byggt kompetens inom området luftvärdighets och certifiering i någon annan luftfartsmyndighetsstyrd, tillståndspliktig verksamhet.

I denna tjänst sker all skriftlig kommunikation på engelska, vilket innebär att du måste ha mycket goda språkkunskaper i engelska såväl i tal som i skrift.

Vi söker dig som har förmågan att tänka analytiskt och har ett inre driv för att nå dina och verksamhetens mål. Du ser det som en självklarhet att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp, då social interaktion och samarbete är vår vardag. Tjänsten ställer även krav på noggrannhet och struktur.

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är meriterande för tjänsten:

  • Teknik- och/eller flygintresse
  • Erfarenhet av att läsa/tolka luftfartsmyndighetskrav
  • Erfarenhet av systemintegration
  • Erfarenhet av civila plattformar

Vad du blir en del av

Certifiering, kravhantering och luftvärdighetsdokumentation är ett område inom Product Engineering som ansvarar för Aeronautics produktspecifikationer, certifieringsbaser, certifiering, flyghandböcker och luftvärdighetsdokumentation. Vi arbetar nära med produktledning, chefsingenjörer, konfigurationsledare samt tekniska ledarna. Våra huvudsakliga kontakter utanför Saab är luftvärdighetsmyndigheterna FLYGI och Transportstyrelsen.

Observera att du kan skicka oss din ansökan på svenska eller engelska.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Observera att detta är en pågående rekryteringsprocess och tjänsten kan tillsättas före annonseringsdatumet. Välkommen med din ansökan!

Apply for job!